Dünyanın ilk canlı donör akciğer nakli Japonya'da gerçekleştirdi

Japonya’nın Kyoto Üniversitesi Hastanesi'nde akciğerleri Kovid-19 nedeniyle ciddi şekilde hasar gören bir Japon kadına, dünyanın ilk canlı donör akciğer nakli gerçekleştirildi.

SAĞLIK 9.04.2021 17:19:00 0
Dünyanın ilk canlı donör akciğer nakli Japonya

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) akciğeri hedef alırken, Japonya'da bir ilk yaşandı. Ülkenin Kyoto Üniversitesi Hastanesi'nde akciğerleri Kovid-19 nedeniyle ciddi şekilde hasar gören bir Japon kadına, dünyanın ilk canlı donör akciğer nakli gerçekleştirildi. Doktorlar, 30 kişilik ekiple birlikte gerçekleştirdiği ameliyatın 11 saat sürdüğü ifade edildi.


VİRÜSTEN HASAR GÖREN AKCİĞERLER İÇİN UMUT KAPISI 


Operasyonu gerçekleştiren ekibin başındaki göğüs cerrahı Dr Hiroshi Date konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kovid-19 nedeniyle akciğeri hasar gören hastalar için yeni bir umut kapısının açıldığını ifade ederek, “Artık akciğer nakli (canlı donörden) seçeneğimiz olduğunu gösterdik” dedi.


KADININ SAĞLIK DURUMU İYİ


Kyoto Üniversitesi Hastanesi yetkilileri, Kovid-19'un kadının akciğerlerine verdiği zararın çok fazla olduğunu ve yaşamak için akciğer nakline ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Doktorların açıklamalarının ardından kadının kocası ve oğlu, akciğer dokularını bağışlamayı teklif etti.  Kadının eşi ve oğlunun durumunun iyi olduğu belirtildi. Hasta kadının yaklaşık 2 ay içerisinde hastaneden taburcu olması bekleniyor.


 

 


GÜNDEM
1

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı

2

45 il için sarı kodlu uyarı! Fırtına geliyor

3

ERDOĞAN’DAN İSRAİL’İN MİSİLLEMESİNE NET YORUM!

4

Diyarbakır'da belediye meclis salonunda bulunan Türk bayrağı kaldırıldı

5

SALDIRI SONRASI REİSİ'DEN İLK AÇIKLAMA

DÜNYA

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı