Dünyanın başı virüslerden kurtulamayacak mı? 7 çocukta daha görüldü

Japonya'da 7 çocukta daha 'gizemli' hepatit virüsü saptandı

GÜNDEM 28.05.2022 13:37:00 0
Dünyanın başı virüslerden kurtulamayacak mı? 7 çocukta daha görüldü

Dünya 2019 sonunda ortaya çıkan ve 2020 yılından beri insanlığı etkisi altına alan korona virüsünden beri patolojik salgınlardan başını kurtaramıyor. Son olarak kaynağı belirlenemeyen "gizemli" hepatit virüsü de yayılmaya devam ediyor. Japonya'da 7 çocukta daha gizemli hepatit virüsünün saptanmasıyla ülkede vaka sayısı 31'e yükseldi.

Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığından (MHLW) yapılan açıklamada, 16 yaşından küçük 7 çocukta nedeni bilinmeyen "gizemli" hepatit virüsü saptandığı belirtildi. Karantinaya alınan çocukların, diğer ülkelerde ortaya çıkan "hepatit virüsü" belirtilerini taşıdığı ifade edildi. Çocukların yaşadığı yer, yaşları ve semptom detayları paylaşılmadı.

DÜNYA GENELİNDE YÜZLERCE VAKA

MHLW, ülke geneli yerel idarelerden, benzer belirtiler taşıyan vakaların bildirilmesini talep ediyor. Dünya geneli vaka sayısının, mayısın üçüncü haftası itibarıyla 31 ülkede toplam 610'u geçtiği biliniyor.Sarılık, ishal, kusma ve karın ağrısı gibi belirtileri olan hastalık, 1 ay ile 16 yaş arasındaki çocuklarda görülüyor.


GÜNDEM
1

Marketlerde etiket değişimi bitecek! Ambalaj üzerine tavsiye fiyatı geliyor!

2

Kurşunlu sahilinde bir ceset bulundu, kayıp mürettebata ait olduğu tahmin ediliyor

3

7 terörist MİT ve Hudut Kartalları operasyonuyla yakalandı!

4

Son dakika! Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

5

Emniyet şeridi ihlali yapana tam 6 bin 440 TL ceza!

EKONOMİ