DSÖ tüm dünyaya müjdeyi duyurdu!

Tüm dünyada yayılan corona virüsü salgını hakkında Dünya Sağlık Örgütü tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı ve aşı için umut verildi.

SAĞLIK 13.10.2020 11:48:00 0
DSÖ tüm dünyaya müjdeyi duyurdu!

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan corona virüsü salgını hakkında Dünya Sağlık Örgütü tarafından rahatlatan bir açıklama yapıldı. Aşı çalışmaları hakkında Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada sevindiren gelişmeler duyuruldu.

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre kentindeki merkezinde video konferans yöntemiyle DSÖ salgın uzmanlarıyla toplantı düzenledi ve sorulara yanıt verdi. Bu doğrultuda AA muhabiri tarafından Türkiye, ABD, Rusya, Çin ve İngiltere’deki aşı çalışmalarındaki son durum soruldu ve DSÖ bilim heyetinden başuzman Dr. Soumya Swaminathan ve DSÖ Genel Direktör Yardımcısı Dr. Mariangela Simao bu soruya yanıt verdi.

10 AŞI ADYI SON AŞAMADA
Swaminathan aşı çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:


 
"Tüm dünyada gerçekleşen klinik deneylerdeki ilerlemeyi görmek gerçekten çok cesaret verici. Bildiğiniz gibi şu anda klinik deneylerin bazı aşamalarında yaklaşık 40 aşı adayımız var ve bunların 10’u son aşama olan FAZ-3 denemelerinde. Bunlar (son aşamadaki aşılar) bize aşıların hem etkinliği hem de güvenliği açısından bilgi verecek"
2021 BAŞINDA HAZIR OLACAK
Dr. Swaminathan, Kovid-19 aşısının regülatörlerin onayına sunulmak üzere aralık ayı veya 2021’in başında hazır olacağını belirterek bilim insanı Swaminathan, Kovid-19 için pek çok adayı olmasının, etkili ve güvenli bir Kovid-19 aşısı bulunma şansını artırdığını vurguladı.

Konu ile ilgili olarak DSÖ Genel Direktör Yardımcısı ve İlaçlar ve Sağlık Ürünleri Sorumlusu Dr. Simao ise açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Bu aşının, denemenin yapıldığı ülkede, deneye tabi tutulduğu ülkede ruhsatlandırılması gerekecek"


GÜNDEM
1

Servet Yardımcı ve Erdal Alkış TFF başkanlığı için aday oldu

2

İstanbul'da DEAŞ operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

3

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu yönetiminde yeni tedbirler açıkladı

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonrası açıklamaları: "Milletin verdiği mesajları doğru okumalıyız"

5

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Sokak köpekleri için çalışmamızda sona geldik

SPOR