Dolar kuru bugün ne kadar? 13 Ocak 2022 dolar ve euro fiyatları

Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum. İşte piyasalara ilişkin yeni rakamlar...

EKONOMİ 13.01.2022 09:25:00 0
Dolar kuru bugün ne kadar? 13 Ocak 2022 dolar ve euro fiyatları

Dolar/TL ise dün küresel piyasalarda zayıflayan doların etkisiyle günü yüzde 4,2 azalışla 13,2213'ten tamamlamasının ardından bugün 13,58 seviyesinde işlem görüyor.

Euro/TL ise 15,58'lerde seyrediyor.

Dolarda dün ABD enflasyonunun etkisi görüldü. ABD'de aralık ayında yıllık enflasyon yüzde 7 ile beklentilere paralel geldi.

Veri ilk açıklandığında kurda ani bir tepki olmadı. ABD'de piyasaların açılışıyla ise doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksinde yüzde 0.5'i aşan kayıp yaşandı. Dolar/TL'deki düşüş daha sert oldu.

Yurt içinde, bugün gözler sanayi üretimi verilerine çevrilirken, AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin Kasım 2021'de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,38 artmasını bekliyor.

Uzmanlar, bugün yurt içinde ayrıca haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin takip edileceğini belirtti.


GÜNDEM
1

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten dezenformasyon uyarısı

2

Prof. Dr. Naci Görür: "İstanbul için depreme hazırlık zamanı"

3

Cumhurbaşkanı'nın Danışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD heyetini kabul etti

4

Fırtına kapıda! Edirne, Tekirdağ ve İzmir'e dikkat

5

Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e ihracat kısıtlaması açıklaması

SİYASET