Devlete borçları olanlara önemli uyarı! Bugün son gün! Borç ödeme tarihi duyuruldu!

Devlete borcu olan vatandaşlar için son dakika uyarısı yapıldı ve bu uyarıyla birlikte yapılandırma işlemleri bugün mesai bitimine kadar yararlanılabilecek.

EKONOMİ 3.07.2023 10:12:00 0
Devlete borçları olanlara önemli uyarı! Bugün son gün! Borç ödeme tarihi duyuruldu!

Geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan bir duyuruyla, devlete borcu olan vatandaşların borçlarını yapılandırma imkanına sahip oldukları açıklanmıştı.

Düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin, bugün mesai bitimine kadar başvuru yapması gerekiyor.

Bu yapılandırma işlemi için gerekli olan şartlar ve hangi borçların yapılandırma kapsamına girdiği gibi tüm detaylar da belirlendi.

Kapsam dahilinde hangi borçların yer aldığı merak konusu olurken, vatandaşların ceplerini biraz da olsa rahatlatacak bu yapılandırmada aşağıdaki borçlar yer almaktadır:

  • Henüz kesinleşmemiş veya dava sürecinde olan idari para cezaları,
  • Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenim kredileri,
  • Askerlik cezaları,
  • Nüfus cezaları,
  • Trafik cezaları,
  • Otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleri ve cezaları,
  • Gümrük cezaları,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından takip edilen sigorta primleri.

Devlete borcu olan vatandaşlar, bu yapılandırma imkanından yararlanarak borçlarını düzenli ödeme planlarıyla ödeyebilecekler. Yapılandırma işlemleri için son tarihe kadar başvuruda bulunmak gerekmektedir. Bu tarih geçtikten sonra borçların yapılandırılması mümkün olmayacaktır. Bu fırsatı kaçırmamak ve borçlarını düzenli bir şekilde ödemek isteyen vatandaşların, son tarihe kadar başvurularını yapmaları önemlidir.

Bu yapılandırma imkânı, vatandaşlara maddi açıdan bir rahatlama sağlayacak ve borçlarını ödeme konusunda daha esnek bir şekilde hareket etmelerine olanak tanıyacaktır.

Şartlar Belirlendi!

Son dakika açıklamasına göre, borç yapılandırma imkanından yararlanmak isteyen kişiler için bugün başvuru yapma son günü olduğu belirlendi. Yapılan başvurulara ilişkin olarak şu şartlar ve indirimler geçerli olacak:

  • Peşin ödeme yapmak isteyenler, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90 indirim elde edecekler ve katsayı ödemeyecekler.
  • İdari para cezalarının peşin ödenmesi durumunda ise ceza tutarından yüzde 25 indirim uygulanacak.
  • Borçlarını taksitle ödemek isteyen vatandaşlar, Kanun'dan yararlanabilmek için ilk iki taksiti süresinde ve tam olarak ödemek zorundadır.
  • Bir takvim yılı içinde 3 taksitin süresinde ödenememesi ihlal olarak kabul edilmeyecek, ancak 3'ten fazla taksit ödenmemesi durumunda Kanun'dan yararlanma hakkı kaybedilecek.
  • Vergi, ceza, faiz gibi her türlü borcu bulunan vatandaşların, vergi dairelerine olan borçları 2000 TL'yi geçmiyorsa, bu borçlarının silineceği bildirildi.

Önemli bir hatırlatma olarak, yapılandırma işlemlerinin tamamlanması için son tarih bugün. Ayrıca, ilk taksit ödemelerinin de 31 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Bu sürelerin kesinlikle göz ardı edilmemesi ve gereken ödemelerin zamanında yapılarak hakların kaybedilmemesi önemlidir.


GÜNDEM
1

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

3

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

4

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

5

Yerlikaya: "Toplantı hakkı anayasal ama Taksim 1 Mayıs için uygun değil"

SPOR