Depremden etkilenen öğretmenler isteğe bağlı il nakil talepleri başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, Depremden Etkilenen Bölgelerdeki Öğretmenler İçin İsteğe Bağlı İller Arası Geçiş Başvurularının 5 Temmuz'da Başlayacağını Duyurdu.

GÜNDEM 4.07.2023 11:17:00 0
Depremden etkilenen öğretmenler isteğe bağlı il nakil talepleri başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, deprem bölgesinde görev yapan muhafazakarlıklara bağlı olarak il muhafaza yapma başvurularının 5 Temmuz'da toplandıklarını duyurdu. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmen için il değişikliği duyurusu yapıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilecek duyuruya göre, öğretmen kadrolarında görev yapanlar, 5-7 Temmuz 2023 tarihleri ​​arasında başvuruda bulunabilecek ve atamalar 10 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecektir.

Deprem bölgesindeki öğretmenlerin isteğe bağlı il değişikliği başvuruları 5 Temmuz'da başlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı, bir arada yer toplama sağlamak amacıyla yeni bir düzenlemeye gitti. Buna göre İstanbul, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa ve Van olmak üzere toplam 22 ilde yer alan eğitim kurumları, barındırabileceği yeni çalışma bölgeleri arasında yer alacak.

Bu yeni düzenlemeye göre, sözleşmeli öğretmen olarak görev yaparken 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ya da 7433 sayılı Kanun ile öğretmen kadrosuna atananlar, ilgili mevzuatta hükümleri 4 yıllık çalışma süresi boyunca aranmaksızın başvuruda bulunabilecekler. Yani, daha önceki ailelerinde bulundukları ilde belli bir süre görev yapma zorunluluğu olan öğretmen de bu kez herhangi bir süre konaklaması olmadan yer tasarrufunda bulunabilecekler.

Bu haber, buralarda yer edinmeyi toplamanın daha plastik hale getirildiğini ve 22 ildeki eğitim kurumlarının tercih edilebileceğini duyuruyor. Yeni düzenlemeyle, küme çalışma alanlarında daha fazla seçenek olacak ve kendi tercihlerine uygun bir yerde görev yapma imkanı bulabileceklerdir.

 

 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM