Deprem uzmanı uyardı! 7.2 şiddetinde deprem geliyor ...

Türkiye koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, deprem gerçeğini unuttu. Ancak deprem kendini arada sırada hissettirmeye devam ederken, Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den flaş bir açıklama geldi.

GÜNDEM 24.12.2020 00:28:00 0
Deprem uzmanı uyardı! 7.2 şiddetinde deprem geliyor ...

Türkiye koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, deprem gerçeğini unuttu. Ancak deprem kendini arada sırada hissettirmeye devam ederken, Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den flaş bir açıklama geldi. Görür açıklamasında 7,2lik deprem olacağını duyurdu.


Sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleşene yayında merak edilen soruları yanıtlayan Görür, kesin olarak gerçekleşmesi beklenen İstanbul depremi ile ilgili bir takım açıklamalarda bulundu.


250 SENEDE BİRİKECEK OLAN ENERJİ 45 SN'DE..

21 yıl önce meydana gelen Marmara Depremine ilişkin beklentilerini açıklayan Görür, "Bu süreç en kritik süreç. Türkiye'de başka yerlerde de olabilir ancak benim iki bölge üzerinde hassasiyetim var. Biri İstanbul. İstanbul'un 99 depremi Marmara'nın altındaki kabuğa yüklenen stres normalde 250 senede birikecek olan enerji 45 sn'de bu kabuğa enjekte edildi"


İSTANBUL'DA 7.2 ŞİDDETİNDE DEPREM BEKLENİYOR

Görür, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Dolayısıyla bu kabuk daha fazla dayanabilecek durumda değil. Maksimum 30 sene içerisinde deprem olması yüzde 64 olarak verildi. Yani depremin eli kulağında denebilir. 99 yılından baz alırsak 30 sene içerisinde olması muhtemel demiştik ancak 15 sene öncesi ya da sonrasında da deprem gerçekleşebilir. Bunlar jeolojik olarak çok küçük ölçeklerdir. İstanbul'u gerçekten en az 7,2 civarında bir deprem bekliyor. 1999-2014 seneleri arasında yapılan araştırmalarda iki fayın Marmara altında kilitlendiğini ve stres biriktirdiğini görüyoruz. Oradaki kayaların dayanma gücü yenildiği an deprem olur"

İSTANBUL DEPREME HAZIR DEĞİL

İstanbul'un depreme hazır olmadığını ifade eden Görür, "Keşke şehir depreme hazır diyebilseydim ama ne yazık ki hazır değil. Kentsel dönüşüm doğru yapılmadı ama yapılan kısmı da faydalı olacaktır. 99'dan beri aynı kararlılıkla geliyor olsaydık şehri depreme hazırlayabilirdik. Belirli ölçüde güçlendirmeler yapıldı. İSKi ve İGDAŞ altyapısını güvenli hale getirmeye çalışıyor. AFAD çok kendini geliştirdi, görevlendirmeler yaptı" dedi.


GÜNDEM
1

Marketlerde etiket değişimi bitecek! Ambalaj üzerine tavsiye fiyatı geliyor!

2

Kurşunlu sahilinde bir ceset bulundu, kayıp mürettebata ait olduğu tahmin ediliyor

3

7 terörist MİT ve Hudut Kartalları operasyonuyla yakalandı!

4

Son dakika! Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

5

Emniyet şeridi ihlali yapana tam 6 bin 440 TL ceza!

EKONOMİ