DEAŞ'a büyük darbe: 9 ilde 28 gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü, DEAŞ terör örgütüne yönelik 9 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

ASAYİŞ 25.01.2024 09:58:00 0
DEAŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, 9 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda 28 kişi gözaltına alındı, çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konuldu.

DEAŞ'a 9 ilde büyük operasyon

Operasyonlar, Sakarya, Denizli, Ankara, Adana, Düzce, Bursa, Gaziantep, İstanbul ve Yalova'da gerçekleştirildi. Operasyonlarda, DEAŞ terör örgütüne üye oldukları ve örgüt adına faaliyet gösterdikleri tespit edilen 28 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, çok miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildi. Ayrıca, çok sayıda dijital materyale de el konuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kahraman Polislerimiz, DEAŞ terör örgütüne yönelik 9 ilde gerçekleştirdikleri operasyonlarda 28 kişiyi gözaltına aldı. Çok miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildi. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek" dedi.


GÜNDEM
1

Yerlikaya: "Toplantı hakkı anayasal ama Taksim 1 Mayıs için uygun değil"

2

TÜİK, Nisan ayı Ekonomik Güven Endeksi’ni açıkladı

3

Mahzen-34 operasyonuyla organize suç örgütü çökertildi

4

Podyum Park'ta silahlı kavga: Güvenlik görevlisi vuruldu, muhabir saldırıya uğradı

5

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

GÜNDEM