Darbeci generalden Millet İttifakı'na mektup!

28 Şubat davasında tutuklanarak cezaevine gönderilen emekli Orgeneral Çetin Doğan, 6'lı masaya tavsiyelerde bulunduğu bir mektup gönderdi. Cumhurbaşkanlığı adayı için 6'lı masaya aday profili çizdi.

GÜNDEM 4.12.2022 23:10:00 0
Darbeci generalden Millet İttifakı

Yaklaşık bir yıldır cezaevinde bulunan emekli Orgeneral Çetin Doğan, 6'lı masaya tavsiyelerde bulunduğu bir mektup gönderdi. Cumhuriyet gazetesinin yayımladığı mektupta Çetin Doğan, Millet İttifakı'na adaylık konusunda nasihatler verdi.

Çetin Doğan, muhalefet partilerinin önünde "bir daha ele geçirilmeyecek fırsat" olduğunu iddia etti. Doğan mektubunda, 6'lı masada hükümet programının detaylarının belirlenmesinin gereksiz çatışmalara yol açabileceğini ifade etti. Eski general, ittifak liderlerine aday konusunda da akıl verdi.

"Stratejinin en tarifi önceliklerinin tespit sanatıdır." diyerek mektubuna başlayan 28 Şubat davasından tutuklu, darbeci eski general Çetin Doğan, mektubunda muhaliflere seslendi.

Darbeci eski general Çetin Doğan, "Bütün partilerin ve toplumun içine sindirebileceği, güven duyabileceği bir Cumhurbaşkanı adayı belirlemeden önce yapılması gereken, Anayasada yapılacak değişikliğin bütün yurttaşların çektiği sıkıntılara nasıl derman olacağının çok iyi anlatılmasıdır. Seçim sonuçları ortaya çıkmadan hükümet programının detayları ve yönetim görev paylaşımının belirlenmesi gayreti, gereksiz çatışmalara yol açabilecektir. Ülkemizi aydınlığa, esenliğe çıkarmak isteyen partiler için iç ve dış konjonktürel koşullar belki de bir daha ele geçirilmeyecek bir fırsat yaratmaktadır. Bu fırsat heba edilmemelidir. Mektubumun önemli kısmını 6'lı masa merkezli düşüncelerimi paylaşmaya ayırmamın hoş görülmesini dilerim. Bunun nedeni birey olarak çektiğimiz, yaşadığımız sıkıntıların makro düzeyde bozuk düzenden kaynaklandığına olan inancımdandır." ifadelerini kullandı. 


GÜNDEM
1

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

2

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

4

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

5

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

SİYASET