Dahilik nasıl anlaşılır? İşte bilimsel olarak kanıtlanan 10 özellik

Dahi misiniz, değil misiniz? Merak ediyorsanız yazdıklarımıza bir göz atın. İşte dâhilerin bilimsel olarak kanıtlanan 10 özelliği.

YAŞAM 8.07.2022 13:45:00 0
Dahilik nasıl anlaşılır? İşte bilimsel olarak kanıtlanan 10 özellik

Geceleri yaşamak: Sizin için hayat gece vaktinde başlıyorsa dahi olabilirsiniz. Zeki insanların en büyük ortak özellikleri gece yaşayıp, gündüz uyumaları.

Mizah anlayışı: Zeki insanların ortak özelliklerinden biri oldukça esprili karakterlere sahip olmaları.

Anlam verilemeyen hobiler: Başka insanlara tuhaf görünen hobilere sahip olmak da dahiliğin bir başka göstergesi. Pul yerine takvim koleksiyonu yapıyorsanız siz de dahi olabilirsiniz. Bilim insanlarına göre dâhilerin hobilerinin mutlaka olması gerekiyor.

Tembellik: Bilim insanları dahi insanların tembel olduğunu düşünüyorlar. Çünkü çok fazla düşünmek kişi de fiziksel yorgunluğa neden oluyor.

Seslere karşı hassasiyet: Dahiler seslere karşı daha duyarlılar. Yemek yerken garip sesler çıkaran insanlara karşı öfkeleniyorsanız siz de dahi olabilirsiniz.

Seyahat etme isteği: Zeki insanlar uzun süre evde oturamıyorlar. Seyahat etmek, beynimizin ihtiyacı olan besini sağlar. Bu şekil de beyin yeni anılara ve farklı tecrübelere olan açlığını giderme şansı bulur.

Alkolizm: Alkolizm dâhiliğin göstergelerinden biri. Büyük Fransız Filizof Jean Paul Sartre günde 2 paket sigara ve çok miktarda pipo içerdi. Yanında en az 1 litre viski ve votka bitirirdi.

Karalama: Son yapılan çalışmalara göre, karalama yapmak, dahi beyinlerin kendini ifade etmelerinin başka bir şekli. IQ seviyesi yüksek insanlar bunu sıkça yapıyorlar. Yani bir daha ki sefere elinize kalem alıp rastgele bir şeyler çizmeye başladığınız da beyninizin dahice bir şeyler üzerinde çalıştığını anlayabilirsiniz.

Dağınıklık: Bu davranış hayatınızın her alanında ortaya çıkar, eviniz, kıyafetleriniz, saçlarınız hep dağılmış haldedir. Dahi insanların çalışma ortamları adeta bir çöplüğe benzer. Dış görünüşlerine özen göstermez, dağılmış saçlar ile sokağa çıkmaktan çekinmezler. Çünkü zihinlerini meşgul eden çok daha önemli şeyler vardır.

 


GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM