Dadaşlar asrın felaketi için birleşti

Asrın felaketinde afetzedelerin yaralarına merhem olmak için Erzurum İş Dünyası tarafından oluşturulan Deprem Yardım Koordinasyon Grubu, topladıkları onlarca tır yardım malzemesini afet bölgesine sevk etti.

GÜNDEM 12.02.2023 17:40:00 0
Dadaşlar asrın felaketi için birleşti

Erzurum Ticaret Borsası (ETB), Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Erzurum 1.Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (1.OSB), Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESOB), Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası ( PTSO), Oltu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO), STK’lar ve birçok iş insanının bir araya gelerek oluşturdukları ‘Erzurum İş Dünyası Deprem Yardım Koordinasyon Grubu’ afet bölgesinde ihtiyaç olan malzemelerin sevkini sürdürüyor.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’yla (AFAD) koordineli bir şekilde hareket eden Erzurum İş Dünyası Deprem Yardım Koordinasyon Grubu, bu güne kadar onlarca tır yardım malzemesi toplayarak afet bölgesine ulaştırdı.
Gönderilen yardımların ilgili noktalara ulaşımı ve yetkili kişilere teslimi bölgedeki Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları ve devlet kurumları aracılığıyla teyit ediliyor. Ayrıca depremzedelerin ihtiyaç duydukları yardım malzemeleri de yine bu kurumların ilgili ve yetkilileri tarafından tespit edilerek bundan sonra bölgeye sevk edilecek yardım malzemelerinin neler olması gerektiği de ayrıca belirleniyor.
Barınma ve ısınma yardımlarına ağırlık verilecek
Guruptan yapılan açıklamada; devam eden süreçte yardımların muhteviyatını afetzede vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda belirlemeye özen gösterildiği belirtildi. Açıklamada, “Şu anda özellikle barınma ve ısınma ihtiyaçlarının karşılanması büyük önem arz ediyor. Deprem Koordinasyon Merkezi’ndeki arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda bundan sonraki yardım malzemelerinin ağırlıklı olarak konteyner, çadır, soba, ısıtıcı, battaniye, seyyar tuvalet ve benzeri malzemelerden oluşmasına çaba göstereceğiz” ifade edildi.
 


GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM