Cumhurbaşkanlığı'ndan 81 ile yazı! Kamuda yeni dönem başlıyor!

Gelen bir son dakika haberine göre kamuda yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanlığı'ndan 81 ilde bulunan kamu kurumlarına yazı gönderdi.

GÜNDEM 20.10.2020 16:16:00 0
Cumhurbaşkanlığı

Gelen bir son dakika haberine göre kamuda yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanlığı'ndan 81 ilde bulunan kamu kurumlarına gönderilen yazıda artık E-Devlet üzerinden alınabilen belgeler için vatandaşlardan fotokopi ya da asıl belgenin istenilmemesi istendi.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte pek çok belgeye E-Devlet üzerinden kolayca ulaşılabiliyor. E-Devlet sayesinde pek çok alanda milyonlarca liralık tasarruf söz konusu. Cumhurbaşkanlığı İdari İşleri Başkanlığı Personel ve Prensipler Hizmet Sunumu başlıklı içerik 81 ile gönderildi. Gönderilen bu içerikte artık E-Devlet üzerinden erişilebilecek belgeler için vatandaşlardan fotokopi ya da asıl hiçbir belgenin istenmemesi için talimat verildi.

YENİ TALİMAT VERİLDİ

Cumhurbaşkanlığı'ndan 81 ildeki kamu kurumlarına gönderilen yazıda artık E-Devlet'ten ulaşılabilen belgeler vatandaşlardan fotokopi ya da asıl olarak istenmeyecek.

81 İLE GÖNDERİLEN YAZI


 
81 ile Cumhurbaşkanlığı'ndan önemli bir içerik gönderildi. Gönderilen içeriğin detayları şu şekilde:
Kamu hizmetlerini en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz, güvenli ve düşük maliyetli bir şekilde elektronik ortamdan ulaştırılan ve kamu hizmetlerine tek bir nokradan erişim imkanı sağlayan e-Devlet Kapısı sayesinde vatandaşın ve diğer kullanıcıların kamu kurum ve kuruşları nezdindeki iş ve işlemleri çok daha hızlı yürütülmeye başlamış ve bürokrasinin önüne geçilmiştir.

Kamu kurum ve kuruluşları arasında uygulama birliği sağlamak ve tereddütleri gidermek amacıyula kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan başvurularda ibraz edilen belgelere ilişkin olarak aşağıdaki hususların hatırlatılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1. Güvenli kimlik doğrulama araçları kullanarak e-Devlet Kapısı üzerinden alınan ve fiziki veya elektronik ortamda merciine ibraz edilen doğrulanabilir belgeler için başkaca herhangi bir kurum onayı merciinden doğrudan alınmış aslı fotokopisi vs. istenmeyecek, sistemde sunulan belgelerin doğruluğu esas kabul edilecek, ilgili merciinden doğrudan alınmış resmi belgelerle aynı hukuki değere göre işlem yapılacaktı.

2. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının elektronik ortamda paylaşıma açtığı bilgi ve belgeler başvuru sahibinden istenmeyecektir.

3. Kamu hizmetlerine elektronik ortamdan güvenli ve etkin bir şekilde erişimi sağlayan bu imkândan vatandaşın ve diğer kullanıcıların en iyi şekilde istifade edebilmesi amacıyla gerekli iş ve işlemler titizlikle yerine getirilecektir.

Bu çerçevede, e-Devlet hizmetlerinin etkinliğinin sağlanması ve hizmet sunumunun kolaylaştırılmasında, iyileştirilmesinde ve kullanımının arttırılmasında kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri tarafından gereken önlemlerin ivedelikle alınmasını önemle arz ve rica ederim.


GÜNDEM
1

Bursa'da "Mahzen-32" operasyonu ile suç örgütü çökertildi

2

TCMB faiz kararını açıkladı! Faiz sabit bırakıldı, enflasyon hedefi %5 olarak belirlendi

3

Şehitler Abidesi’nde SOLOTÜRK gösterisi nefesleri kesti

4

Dünyada bir ilk! İnegöl'de yarı tavuk yarı horoz doğdu

5

Kadavra köpekleri ormanda Korhan Berzeg’e ait iz arıyor

ASAYİŞ