Cumhurbaşkanı'nın Danışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD Dışişleri Yetkilisi John Bass ve beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı.

SİYASET 16.04.2024 13:20:00 0
Cumhurbaşkanı

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass'ı, beraberinde ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ve heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde misafir etti. Görüşmenin ana gündem maddeleri arasında Türkiye ve ABD ikili ilişkilerinin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası konular da yer aldı.

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin derinliğine ve önemine vurgu yapılırken, özellikle son dönemde yaşanan gelişmelerin ele alınması önem arz etti. Görüşme sırasında, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, ortak çıkarların ve iş birliği alanlarının genişletilmesi konuları üzerinde duruldu.

Ayrıca, bölgedeki güncel gelişmelerin de masaya yatırıldığı görüşmede, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum, İran ve İsrail arasındaki gerilim, Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri gibi konular da detaylı olarak ele alındı. Türkiye'nin bölgedeki istikrar ve barışa verdiği önem, uluslararası aktörlerle yürütülen diyaloğun önemi ve ortak çözümlere odaklanma çabaları görüşme boyunca vurgulandı.

Görüşmenin ardından taraflar arasında yapılan açıklamalarda, karşılıklı olarak olumlu ve yapıcı bir diyalogun sürdürüldüğü belirtildi. Türkiye ile ABD arasındaki iş birliğinin ve dostane ilişkilerin güçlenerek devam etmesi adına karşılıklı çaba gösterildiği ifade edildi.


GÜNDEM
1

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

2

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

4

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

5

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

SİYASET