Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğluna sert tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da tepki gösterdi.

GÜNDEM 12.12.2022 20:22:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kabine sonrası yaptığı konuşmada konuya geniş yer ayırdı. "Mağdur bakanlığımıza başvurduğu andan itibaren kurumlarımız bu konuyu sahiplenmiştir" açıklamasında bulunan Erdoğan sürece dair bilgi verdi. Erdoğan öte yandan konuyla ilgili "Duyduğumuz bir rahatsızlığı ifade etmek istiyorum" diyerek "Böyle bir hadiseyi milletimizin inancıyla ve o inancın temsilcisi kurumlarla irtibatlandırmak ahlaki olmayan bir çarpıtmadır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın en üst düzeyde görüşünü dile getirdiği bu meseleyi hala dinimizle ilişkili hale getirmek ancak art niyet ürünü olabilir" ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ise Erdoğan "Benzer başka olaylarda suçun şahsiliği ilkesini önümüze çıkartanların bu hususta yaptığı genellemeler bizi mecburen sorgulamaya itmektedir. Bay Kemal, Diyarbakır annelerini kaç kere ziyaret ettin?" şeklinde tepki gösterdi.

 

KILIÇDAROĞLU'NA: SÖYLEYECEKLERİM VAR, KENDİNE ÇEKİDÜZEN VER

Geçmişteki ihmaller ve eksikler de soruşturma kapsamında ele alınmış, gereken adımlar atılmıştır. Ülkemizde çocuklara yönelik taciz, tecavüz, reşit yaşa ulaşmadan evlilik gibi konulardaki hassasiyetimizi biz kimseye sorgulatmayız. Bay Kemal sen bunlardan anlamazsın. Söyleyeceklerim var, kendine ona göre çekidüzen ver.

 

AA


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM