Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na emekli darbeci yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbecinin emeklisinin muvazzafının olmayacağını söyledi.

POLİTİKA 7.04.2021 14:49:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında darbe imalı bildiriyi savunarak emekli amirallerin darbe yapamayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Adam emekli amiral. Emekliler dünyanın neresinde darbe yaptı?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine AK Parti grup toplantısında yanıt verdi.

"CAHİL Mİ SİNSİ Mİ"

Bildirinin buram buram darbe iması koktuğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Darbecinin emeklisi-muvazzafı olmayacağını bilmeyecek kadar cahil, yoksa sinsiler mi, orasının takdirini milletimize bırakıyoruz. Bununla da kalmayıp bizi, herkesi terörist, herkesi darbeci ilan etmekle suçluyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi;

"AK Parti iktidara geldiğinde, CHP Genel Başkanı herhalde 50’lilerinin başındaydı. Kendisinden 20 yıl öncesinin Türkiye’siyle bugünün Türkiye’sini, şöyle elini vicdanına koyarak karşılaştırmasını istiyoruz. Gittiği yollar aynı yollar mı, gördüğü binalar aynı binalar mı, aldığı hizmetler aynı hizmetler mi, ülkenin vizyonu aynı mı? Bir günden bir güne bu zatın ağzından, 'tamam pek çok eksik ve hatta yanlış var ama memlekette şöyle iyi bir şey de yapıldı' sözünü duymadık. Tam tersine CHP Genel Başkanı ve şürekâsı, tüm konuşmalarında, hafıza-i beşerin nisyanına güvenerek, yarısı yalan, yarısı yanlış bir sürü iddia ortaya atıyorlar.

 

"DARBECİNİN EMEKLİSİ-MUVAAZZAFI OLMAYACAĞINI BİLMEYECEK KADAR CAHİL"

Öyle ki, bir grup emekli amiralin, buram buram darbe iması kokan açıklamalarını, ekonomiyle ilişkilendirerek 'gündem saptırma' olarak aklamaya çalışacak kadar şirazeyi kaybettiler. Darbecinin emeklisi-muvazzafı olmayacağını bilmeyecek kadar cahil, yoksa sinsiler mi, orasının takdirini milletimize bırakıyoruz. Bununla da kalmayıp bizi, herkesi terörist, herkesi darbeci ilan etmekle suçluyorlar.

Tabii kendileri teröristlerle al takke-ver külah ilişkisi içinde oldukları için, teröriste terörist dememizden rahatsız oluyorlar. Yine kendileri tüm hayatları boyunca iktidarı darbe ve vesayet gölgesinde aradıkları için, darbeciye darbeci dememizden huzursuzluk duyuyorlar. Teröristlerle ve darbecilerle mücadelemizi ekonomiyle ilişkilendirerek, güya kendi akıllarınca, bir taşla iki kuş vurmanın hesabını yapıyorlar. Hem teröristleri ve darbecileri aklıyorlar hem de ekonomi üzerinden milletimizin, özellikle de gençlerimizin umudunu kırarak, ülkemizi güven ve istikrar yerine kaos iklimine yönlendirmeye çalışıyorlar."


GÜNDEM
1

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

2

Biden: Amcamı yamyamlar yedi

3

İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar

4

Türkiye ve Azerbaycan imzayı attı!

5

Kanarya yarı final peşinde! İşte Fenerbahçe-Olympiakos maçının muhtemel 11'leri