Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram mesajı: "İkinci yarıda daha net göreceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Gazze'deki zulme dikkat çekerek, Türkiye'nin desteğini vurguladı.

SİYASET 9.04.2024 11:13:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir video mesajı yayınladı. Mesajında, İslam aleminin bayramını tebrik eden Erdoğan, bir Ramazan ayını daha geride bıraktıklarını ve bayrama ulaştıklarını belirtti. Ayrıca, ülkemiz, milletimiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için bayramın barışa, huzura ve esenliğe vesile olmasını dilediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze'ye destek mesajı

Erdoğan, mesajında Gazze'deki zulme de dikkat çekti. Gazze'nin son 11 aydır yaşadığı acılara değinen Cumhurbaşkanı, İsrail'in saldırıları sonucunda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını vurguladı. Türkiye'nin, Gazze'ye yardımlarını sürdüreceğini ve Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğini belirtti.

Deprem bölgesine destek ve konut hedefleri

Maraş depremleri sonrasında bölgedeki konutların teslim sürecinin devam ettiğini aktaran Erdoğan, afet konutlarının tamamlanıp hak sahiplerine teslim edildiğini açıkladı. Ayrıca, her ay 15-20 bin konut inşa edilerek yıl sonunda toplam konut sayısının 200 bine ulaşmasının hedeflendiğini belirtti.

Terörle mücadele ve ekonomik hedefler

Mesajında terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerine karşı taviz verilmeyeceğini ifade etti. Ayrıca, ekonomi cephesinde hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadelenin devam edeceğini ve uygulanan ekonomi programının olumlu etkilerinin ikinci yarıda daha net bir şekilde görüleceğini belirtti.


GÜNDEM
1

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

2

Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar şehit oldu!

3

Kırmızı et üretimi rekor kırdı: 2023'te %8,8 artış

4

Bakan Yerlikaya: Semed Ötünç'ün örgütü çökertildi, 42 şüpheli yakalandı!

5

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

GÜNDEM