Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdünlü yetkililer ve Hakan Fidan'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ve heyetini makamında kabul etti.

GÜNDEM 4.07.2023 17:54:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdünlü yetkililer ve Hakan Fidan

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymenes-safedi Suriye’de Beşar Esad ile görüşerek Suriyeli mültecilerin dönüşü konusunda anlaşma yapmasının ardından heyeti ile ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. 

Ortadoğu'daki en büyük sorunlardan biri siyasi istikrarsızlık ve buna bağlı insan hareketleri. Arap Baharı ve Suriye'deki iç savaş bunun en dramatik örneklerini verdi. 2011 yılında bölgede başlayan trajedi, mülteciler aracılığıyla tüm dünyaya yayıldı. 

Orta Doğu ve Körfezde Yeni Bir Sayfa Açıldı

Basra Körfezi ülkeleri arasındaki gerilim azalırken, Türkiye gerilim yaşadığı ülkelerle yeni bir sayfa açtı. Olumlu bir döneme girerken önemli müzakereler de bu bağlamda gerçekleşecek.

Ürdün-Suriye görüşmesi: Suriye'nin Dönüşü Konusunda Anlaşma Yapıldı mı ?

Beşar Esad ve Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ve yurtdışında yaşayan Ürdünlüler bir araya geldi. Görüşmenin ardından tarafların yaptığı açıklamalarla Suriyeli mültecilerin geri dönüşü konusunda anlaşmaya varıldığı anlaşıldı.

Ürdün Heyeti Türkiye’de

En çok Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan ikinci ülke olan Ürdün'den bir heyet bugün en fazla Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'de. Ülkelerin heyetleri arasında tam da bu özelliklerinden dolayı dikkat çeken yoğun bir görüşme trafiği yaşandı.

Hakan Fidan Heyetle Birlikte Külliye’de

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önce meslektaşı Eymen es-Safed ile bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından Fidan, Safadi ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fidan ile konuklarını ağırladı. Görüşmeyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, ana gündemin Suriyelilerin dönüşü olarak değerlendirildi. Görüşmeden bir görüntü de yayınlandı.

 

 

 

 

 

 

 


GÜNDEM
1

Yerlikaya: "Toplantı hakkı anayasal ama Taksim 1 Mayıs için uygun değil"

2

TÜİK, Nisan ayı Ekonomik Güven Endeksi’ni açıkladı

3

Mahzen-34 operasyonuyla organize suç örgütü çökertildi

4

Podyum Park'ta silahlı kavga: Güvenlik görevlisi vuruldu, muhabir saldırıya uğradı

5

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

GÜNDEM