Cumhurbaşkanı Erdoğan: Normalleşmeyle turizmde patlama olacak

Salgın tedbirlerinin esnetilmesi ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşmeyle birlikte turist sayısında artış yaşanacağını söyledi.

GÜNDEM 26.02.2021 22:58:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Normalleşmeyle turizmde patlama olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarihi Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi açılışında konuştu.

Konuşmasında kültür ve turizme değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme adımları ile birlikte çok daha yüksek turist sayılarına ulaşılacağını açıkladı.

"YASAKLARIN ARDINDAN TURİZMDE PATLAMA YAŞANACAK"

Türkiye'ye yönelik rezervasyonlarda patlama yaşandığını belirten Erdoğan, Normalleşme ile birlikte çok daha yüksek turist sayılarına ulaşacağımızı biliyoruz. Ülkemize yönelik rezervasyonlarda adeta patlama yaşanıyor. İnşallah hep birlikte sağlıklı ve bereketli günlere kavuşacağımız vakitler yakındır. İstanbul en büyük kültür, turizm ve sanat değerimizdir. Bir İstanbullu olarak bu güzel şehri hala hakkıyla değerlendiremediğimize inanıyorum.

İstanbul'un tek başına 50 milyon hatta 100 milyonluk turist ağırlama potansiyelini barındırdığını söyleyebiliriz. Hem İstanbul hem ülkemizin her köşesinde tarih, kültür, sanat, tabii güzellik ve insan hazinesi potansiyelimizi harekete geçirmemiz gerekiyor. Son 18 yılda bu doğrultuda önemli yatırımlar yaptık. Mekan sayımızı 858 den 4 bin 139'a çıkardık." ifadelerini kullandı.


GÜNDEM
1

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten dezenformasyon uyarısı

2

Prof. Dr. Naci Görür: "İstanbul için depreme hazırlık zamanı"

3

Cumhurbaşkanı'nın Danışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD heyetini kabul etti

4

Fırtına kapıda! Edirne, Tekirdağ ve İzmir'e dikkat

5

Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e ihracat kısıtlaması açıklaması

SİYASET