Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez ziyaretine çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazartesi günü Suudi Arabistan, Katar Ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez turuna çıkacak.

GÜNDEM 16.07.2023 14:21:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez ziyaretine çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 günlük körfez turuna çıkacak. Arabistan, Katar Birleşik Arap Emirlikleri’ne ziyarete giderek Liderlerle bir araya gelecek. 

Körfez turunun ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini de ziyaret edecek. 

NATO Zirvesi’nin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diplomasi trafiği hız kesmeden devam ediyor. Erdoğan Diplomasi ziyaretlerine Suudi Arabistan ile başlayacak. Cidde'de Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşecek.

Suudi Arabistan ziyareti sonrasında, körfez turunun 2. Gününde Katar’a geçerek, Doha'da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya gelecek.

Körfez Turunun son durağı olan Birleşik Arap Emirlikleri’nde ise Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile çarşamba günü Abu Dabi'de buluşacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla birlikte dost ve kardeşlerimiz başta olmak üzere uluslararası yatırımcıların ülkemize yönelik ilgisi yükseldi" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beraberinde bazı bakanlar ve iş insanları ile yapacağı ziyaretlerde mevcut ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Türkiye’nin çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalaması bekleniyor

Özellikle yeni ekonomik iş birliği fırsatları konuşulacak. Bu çerçevede, Türkiye'nin üç ülkeyle de çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalaması bekleniyor. Erdoğan, 3 gün sürecek Körfez turunun ardından yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gidecek.

Ercan Havalimanı açılacak

Lefkoşa'da yapımı tamamlanan yeni Ercan Havalimanı'nın açılışını Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde gerçekleştirecek. Erdoğan, "İnşallah 20 Temmuz'da buraya inmeyi planlıyorum" dedi.

 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM