Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs Türkü azınlık değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerin ardından ilk yurt dışı ziyaretinde KTTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile ortak basın açıklamasında Kıbrıs Türkü'nün azınlık olmadığını vurguladı.

GÜNDEM 12.06.2023 16:35:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs Türkü azınlık değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ilk olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki ziyaretinde resmi törenle karşılandı.

Karşılamada Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi de hazır bulunurken, medyanın da ilgisi yüksekti.

Başkan Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki baş başa görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü.

Erdoğan konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:

Sizleri en kalbi duygularımla saygıyla selamlıyorum. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerini demokrasi içerisinde bir şölen havasında tamamladık. Bu Türki milletine yakışır bir şekilde gerçekleşmiş oldu.

İlk yurt dışı ziyaretimi KKTC'ye yaparak bu geleneğimizi devam ettirmiş bulunuyoruz. Buradan Azerbaycan'a geçeceğim. Orada görüşmelerimizi yapıp Ankara'ya döneceğiz. Bu da bizim bir geleneğimizdir.

"Kıbrıs Türkü asla azınlık olmamıştır, olmayacaktır"

Kuzey Kıbrıs'ta artık elektrik kesintileri gibi bir sorun kalmayacaktır. Kıbrıs meselesinde Türk tarafı her zaman yapıcı ve sonuç odaklı bir tutum izlemiştir. Kıbrıs Türkü asla azınlık olmamıştır, olmayacaktır.

Bu gerçekleri görmezden gelenler adanın tek egemeni olma hayallerini sürdürüyor. Buna inanlara gerçeklerle yüzleşmelerini tavsiye ediyorum. Kimsenin bir 50 sene daha kaybetmeye kaybetmeye hakkı yoktur.

Müzakere masasına geri dönülecekse bunun yolu KKTC'nin tanınmasından geçmektedir. Sayın Tatar'ın Cenevre'deki son toplantısı bundan ibarettir.

Türkiye'nin ve KKTC'nin Doğu Akdeniz'deki çıkarlarını korumaya devam edeceğiz. Garantör ülke olarak her zaman diyaloğa öncelik verdik. Adadaki kardeşlerimizin huzur ve güvenliği, bizim huzurumuz demektir.

KKTC'ye katkılarımızı devam ettireceğiz. Buradaki vatandaşlarımızın Türkiye'deki vatandaşlarımızla eşit sağlık hizmeti almasını sağlayacağız.


GÜNDEM
1

Bakan Yerlikaya: Semed Ötünç'ün örgütü çökertildi, 42 şüpheli yakalandı!

2

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

3

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

4

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

5

Diyanet uyardı: Hac vizesi olmayanlar Suudi Arabistan'dan gönderilecek!

ASAYİŞ