Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul'un 5 yıl daha kaybetmeye takati kalmadı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Arnavutköy'e metro müjdesi verirken, CHP'nin belediyecilik anlayışını eleştirdi ve İstanbul'un artık kaybetmeye tahammülü olmadığını vurguladı.

SİYASET 30.03.2024 15:21:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sizlerle beraber olmaktan, hasret gidermekten memnuniyet duyuyorum. Bu güzel bahar gününde bizleri bir araya getiren rabbime hamd ediyorum. Artık son 10 gününe girdiğimiz Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyor, bu mübarek günlerin ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yaklaşık 6 aydır İsrail'in zulmü altında hayatta kalma mücadelesi veren Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimize dua ediyoruz. Bizler ailelerimizle, sevdiklerimizle, dostlarımızla birlikte oruçlarımızı huzurla açarken, bombaların yanı sıra açlık ve susuzlukla da katledilmek istenen Gazzeli mazlumların Allah yardımcısı olsun diyoruz.

"Şu anki belediye başkanı Arnavutköy'ün nerede olduğunu bilmez"

Bizim kültürümüzde halka teşekkür etmeyen, hakka da şükür edemez. Bu vesileyle Arnavutköy'e teşekkür borcumuzu ödemek isterim. 14-28 Mayıs seçimlerinde Arnavutköy, İstanbul'da bize en güçlü desteği veren ilçelerimiz arasındaydı. Milletvekilliğinde yüzde 60,4, cumhurbaşkanlığında yüzde 63,7 gibi rekor oranlarda Cumhur İttifakı'nı destekleyen siz Arnavutköylü kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Siz bizi bahtiyar ettiniz, bizi gururlandırdınız.

İstanbul'un şu anki belediye başkanına sorun, Arnavutköy'ün nerede olduğunu bilmez.

"İstanbul 5 yıl daha kaybetmeye takati kalmadı"

Büyükşehir'de Murat Kurum diyor muyuz, Arnavutköy'de Mustafa Candaroğlu diyor muyuz? İstanbul'un CHP'nin algı belediyeciliğiyle bir 5 yıl daha kaybetmenin takatinin kalmadığını örneklerle anlatacağız. 

İstanbul'u Muradına kavuşturarak, şehrimize yeniden gerçek belediyecilikle tanıştıracağız. Bakanlıktan aldık, İstanbul'a belediye başkan adayı yaptık. Bu işi biz biliriz. Belediyecilik nedir bunu biz biliriz. Bu yüzden buraya bir bakan arkadaşımı, mühendis bakan arkadaşımı buraya gönderdik. İşi bileni gönderdik. Murat kardeşimi tercih ettiğimiz anda, İstanbul başka bir yöne açılacak. Sizlerden Fatih'in emaneti bu şehre sahip çıkmanızı bekliyorum.

Kimileri kayak yapmaya İsviçre'ye gider. İstanbul'a kar yağar her taraf rezillik ama İstanbul'un belediye başkanı ortada yok.

Arnavutköy'e metro müjdesi

(Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu) Projenin Halkalı istikametindeki etabını da inşallah bir yıl içinde devreye almayı hedefliyoruz.

Bolluca millet bahçemizin yapımında sona geldik. Arnavutköy küçük sanayi sitesinin yapımına başladık. Muhalefetin buraya uçak dediği, bunun için engellemeye çalıştıkları havalimanımız ülkemizin gururu haline geldi. Bunlar kiminle yarış ediyor? Murat kardeşim seçimi kazandığı zaman tüm Arnavutköylüler kazanacak. İstanbul Havalimanımız günlük 1308 uçuşla Avrupa'nın en işlek havalimanı seçildi.

Kuzey Marmara Otoyolu'na, Yavuz Selim Köprüsü'ne, Marmaray'a, şehir hastanelerine demediklerini bırakmadılar. İsraf dediler, ne gerek var dediler. İnsafsızca eleştirdiler. Şehir hastaneleri 16 buçuk milyon insana hizmet verdi. Biz muhalefetin takoz siyasetine boyun eğseydik kaliteli sağlık hizmetine ulaşım çok daha zorlaşırdı. Katkı sağlayan yatırımların hiçbiri gerçekleşmezdi. 

Unutmayan aşkla çalışan yorulmaz diyerek için sizin için koşturmaya devam edeceğiz. Biz sizi seviyoruz, biz sizlere aşığız. Sonradan gelenler var ya, bunların Arnavutköylü kardeşimizle dertleri yok, bizim var. İnşallah sizden gelecek müjdeyi Ankara'dan takip edeceğim.


GÜNDEM
1

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

2

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

4

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

5

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

SİYASET