Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Finans Merkezi açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi Açılış Törenine katıldı.

GÜNDEM 17.04.2023 14:40:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Finans Merkezi açılışını yaptı

İstanbul Finans Merkezi'nin açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.

Törende ilk sözü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum aldı. Kurum'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye ekonomisi için yeni bir çağ başlatacak İstanbul Finans Merkezi'nin açılışını gerçekleştirmenin gururu içerisindeyiz. Kapalıçarşı ve Topkapı Sarayı'mızdan aldığımız ilhamla dünya ticaretinin merkezi olacak bu güzide eseri İstanbul'umuza sunuyoruz. Yatırım değeri 65 milyar TL'yi buluyor.

Anadolu yakasına 2 bin 100 kişilik bir kongre merkezini de kazandırıyoruz. Ümraniye-Kadıköy hattında bağlantı planladık. Hemen Finans Merkezi’nin altında metro inşası da yürütülüyor.

Mimar Sinan’ın birçok formunu burada inşa sürecinde kullandık. Bir yanında Selçuklu eserleri bir yanında Osmanlı motifleri bulunuyor. Bu ikisinin arasında ise yükselen Türkiye’yi görüyoruz. Merkezimizin bir yüzü batıya bakarken diğer yüzü de kadim Anadolu’ya yani Doğu’ya bakmaktadır. İstanbul Finans Merkezi'nde finansımızın da kalbi atacaktır.

14 Mayıs’ta aziz milletimizle eser siyaseti diyeceğiz. Cumhur İttifakımızı yeniden rekor oylarla destekleyecek ve 15 Mayıs sabahına uyanacağız. İstanbul’umuz finansın merkezi oluyor. Ekonomide Türkiye Yüzyılı başlıyor.

Bakan Kurum'un ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kürsüye geldi. Bakan Nebati'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

İstanbul’umuza ve ülkemize devasa bir eser daha kazandırmanın heyecanı içerisindeyiz. İstanbul Finans Merkezi’nin ekonomimize sunacağı yepyeni fırsatların yanında eşsiz bir yerleşke olacak. Küresel bir etkileşim ve inovasyon merkezi olarak finansal faaliyetlerimizin gelişmesine katkıda bulunacak.

Uluslararası sürdürülebilir fonların ülkemize getirilmesi, reel sektörümüze yeşil finansman sağlanması konusunda da önemli bir merkez olacaktır.

Finansal hizmetlerin tümüne yönelik sürdürülebilir ve katılımcı yaklaşımlar geliştirerek İFM’nin kuruluşunu bugün tamamladık. Dönüşüm sürecini de başlatmış bulunuyoruz. Geniş yelpazedeki finansal kurum ve kuruluşları İFM çatısı altında birleştirmiş olacağız. 2036’ya kadar İFM’nin toplam finansal hizmet ihracatını 3 kat artıracağını öngörüyoruz.

İFM’nin ana vizyonlarından bir tanesi de dijitalleşen dünyada finansal ekonomi sistemi geliştirmek olarak belirledik. İş fikirlerinin yatırımcılarla buluşmasına olanak sağlayarak Fintek Akademi’yi de hayata geçiriyoruz.

Türkiye Yüzyılı vizyonumuza sımsıkı sarılarak, yapamazsınız dedikleri her icraatı yaparak ilerliyoruz.


GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM