Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziray'ı hizmete açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk sürüşüyle hizmete açtığı Gaziray'ın yılbaşına kadar ücretsiz olacağını açıkladı.

CANLI YAYIN 5.11.2022 16:38:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziray

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te Gaziray, Büyükşehir atırımları, 70 fabrika ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreni gerçekeştirdi.

5 Organize Sanayi Bölgesi'yle birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin lokomotif şehri Gaziantep'te trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi yapılan Gaziray'a hizmete girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziray Banliyo Hattı açılışı, toplu açılış, çeşitli program ve etkinliklere katılmak üzere Gaziantep'e geldi.

Gaziantep'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kentteki ilk durağı Gaziray Beylerbeyi İstasyonu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk sürüşü gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile diğer protokol üyeleri, Beylerbeyi İstasyonu'na giriş yaptı ve Gaziray Banliyö Hattı ilk sürüşünü gerçekleştirdi.

Sürüşün ardından İstasyon Meydanı'nda coşkulu kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziray'a ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Ses yok gürültü yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buraya Gaziray'la geldik. Gaziray'ın yer altından geçen 5 km'lik üzerini belediyemiz spor ve süs havuzlarıyla düzenledi. Bu güzel parkın da hayırlı olmasını diliyorum. Az önce Gaziray'la gelirken ses yok, gürültü yok, uzun yolu yavrularımızla katettik. Yeni projelerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Açılış listemizin başında Gaziray yer alıyor"

Açılış listemizin başında bugünkü rakamlarla 10 milyar liralık bir yatırım olan Gaziray yer alıyor. Buraya Gaziray ile geldik. Uzunluğu 25,5 kilometreyi bulan güzergahıyla gelişen ve büyüyen Gaziantep'in şehir içi ulaşım ihtiyacının karşılanmasına büyük katkısı olacak bir proje. Bünyesinde 16 istasyon var. 3 tünel, 1 köprü, 12 alt ve üst geçidiyle gerçekten tarihi bir yatırım olan Gaziray'ın şehrimize kazandırılması sürecinde yaşanan sıkıntıların, ortaya çıkan esere değdiğine inanıyorum. Şimdi onunla buraya geldik. Gaziray'la buraya geldik. Gaziray'ın yer altından geçen 5 kilometrelik bölümünün üzerini Büyükşehir Belediyemiz spor ve oyun üniteleriyle, süs havuzlarıyla, ışıklandırmasıyla, yeşil alanlarıyla çok güzel bir park olarak düzenledi. Otoparkı, bisiklet yolları ve kaldırımlarıyla 200 bin metrekareyi bulan bu güzel parkın da şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

TOKİ'nin Şehitkamil ilçemizde tamamladığı 1133 konut ile İslahiye'de tamamladığı 596 konutu, ticaret merkezleri, çevre düzenlemeleri ve diğer donatılarıyla hizmete açıyoruz. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın Oğuzeli'nde yaptığı 26 iskan konutu ile çeşitli ilçelerimizdeki altyapı yatırımlarını da buradan resmen hizmete alıyoruz.

Gaziray yılbaşına kadar ücretsiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan coşkulu kalabalığa bir de müjde verdi. Erdoğan, açılışını yaptıkları Gaziray'ın yılbaşına kadar ücretsiz hizmet vereceğini bildirdi.

 

 


GÜNDEM
1

İki lider arasında kritik görüşme: özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da irkçı saldırılar örtbas ediliyor

3

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

4

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

5

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

SİYASET