Cumhurbaşkanı Erdoğan Çekya dönüşü soruları yanıtladı

Avrupa Siyasi Topluluğu sonrası yurda dönen Cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışı ile ilgili "Pas verdi, golü atmamız lazım" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 7.10.2022 13:01:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Çekya dönüşü soruları yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu'nun başkent Prag'daki toplantısının ardından Türkiye'ye döndü.

Temasları sonrası yurda dönen Cumhurbaşkanı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin sorularından biri ise Türkiye gündemini günlerdir meşgul eden 'başörtüsü' konusu...

Cumhurbaşkanı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsünü yasal güvenceye alma çıkışı konusuna bir kez daha yanıt verdi.

"Pas verdi, golü atmamız lazım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Başörtüsüyle ilgili problemimiz yoktu, Kılıçdaroğlu pas vermekten anlama ama pas verdi. Bizim de golü atmamız lazım" ifadelerini kullandı.

"Başörtüsü ve aile kanununu Meclis'e getireceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Başörtüsünde yasal düzenlemeye gerek yok. Devlet Bey'le görüştüm, Anayasa'ya almak için Meclise getireceğiz, aile kanunu da içinde olacak.

Bay Kemal'in ABD ziyaretini hiç önemsemiyorum, gidebilir. Biz seçimlerde, açık ara farkla birinci parti olduktan sonra gitmiştik.

"Kimlerin LGBT'ci olduğunu biliyoruz"

Aile kavramı bizim olmazsa olmazımız zaten. Çünkü güçlü bir millet, güçlü aileden olur. Şimdi bizim bunun çalışmasını da yapmamız lazım. Çünkü son zamanlarda topluma LGBT’yi soktular.

LGBT’yle birlikte de bizim aile yapımızı bunlar dejenere etmenin gayreti içerisine girdiler. Öyleyse biz olması gereken ne ise onu yapacağız. Biz kimlerin LGBT’ci olduğunu biliyoruz zaten. Ama bunu da aile olarak gelip oraya koyalım. Burada da çıksın bakalım neresinden savunacak onu da görelim.

"İHA ve SİHA'lar bölgede, benzer şeyler olabilir"

Bu konuda biliyorsunuz biz kimsenin düşünmediği bir dönemde ne yaptık? İlk işimiz İHA’ları, SİHA’ları Kuzey Kıbrıs’a yerleştirdik. Şu anda İHA ve SİHA’larımız oradalar ve bu söylediğiniz yerle ilgili konuda da yine benzer şeyler olabilir. Bunun olması da zaten haktır. Çünkü Kuzey Kıbrıs’ı dört bir yandan, her yönüyle bizim sağlama almamız lazım. Olsa da olmasa da zaten bizim şu anda kendi ana karamızdan uçaklarımız kalktığı anda zaten anında Kuzey Kıbrıs’ta.

Herhangi bir sıkıntı orada da söz konusu değil. Bir de bu akşam Anastasiadis, illa bir görüşelim, konuşalım filan dedi. Araya birilerini de soktu. Dedim ki “Başkan sen şimdi zaten gidiyorsun”. İki ay sonra ayrılıyor. Dedim “Böyle bir zamanda bunlar konuşulmaz.” Ayrıca dedim ki “Siz hep bir yerden bir talimat alıyorsunuz. Bu talimatlarla falan zaten bu işler yürümez.” Onun için bunların ipiyle kuyuya inilmez. Aksi takdirde kuyuda kalırsın.


GÜNDEM
1

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

2

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

3

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

4

Diyanet uyardı: Hac vizesi olmayanlar Suudi Arabistan'dan gönderilecek!

5

Eşi cebinden habersiz para aldığı için boşanma davası açan kocayı Yargıtay haklı buldu

EKONOMİ