Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın açılışını yaptı

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada muhalefete yönelik sert eleştirilerde bulundu.

GÜNDEM 8.04.2023 17:17:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı

Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'ne ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yapımına başlanan Başakşehir- Kayaşehir Metro Hattı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımlarıyla hizmete girdi.

Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan coşkulu kalabalığa hitap etti.

"İstanbul'u demir ağlarla örme vizyonumuzu adım adım gerçekleştiriyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törende yaptığı konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

Uzunluğu 6,2 kilometreyi bulan metro hattımızın ülkemize, şehrimize, ilçemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Metro hattının İstanbul'a kazandırılmasında emeği geçen Bakanlığımızın, Bakanımızın, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. İstanbul'u demir ağlarla örme vizyonumuzu adım adım gerçekleştiriyoruz.

Nerede bir eksik varsa müdahale ediyoruz. Bu metro hattını Büyükşehir Belediyesi yapmadığı için devraldık. Kardeşlerim bakın 3 yılı geçti, bu Büyükşehir Belediyesi ne yazık ki İstanbul'a bir çivi dahi takamadı. Ama ben inanıyorum ki o büyük dersi 2024'te verecek İstanbul. Kazılmış 100 metrelik tünel ve 4'te 1'i bitmiş viyadükten başka bir şey yoktur.

"Çam ve Sakura Hastanesi arası ulaşım daha kolay olacak"

Metro istasyonlarımızın tasarımını özgün bir anlayışla tasarladık. Sadece ulaşım bir altyapısı değil, sembol mekanlar kazandırmak istedik. Çam ve Sakaru ile birlikte tüm şehir hastanelerimizi tanıtan şekilde tasarladık. Kent merkezi ve Çam ve Sakura Hastanesi arası ulaşım daha kolay olacak.

Bu metro hattımızı diğer toplu taşıma hatlarımızla entegre ederek birçok yere kolayca ulaşılmasını sağladık. Artık beklemek, trafikte vakit kaybetmek zorunda kalmayacaksınız. Kayaşehir-Mahmutbey arasını 20 dakikada, Metrokent-İstanbul Havalimanını arasını 24 dakikada, Çam ve Sakaru Hastanesi - Bakırköy arasını 23 dakikada gidebileceksiniz.

En son milli gururumuz Togg'un da teslimatını başlattı. Kılıçdaroğlu, nerede bunun fabrikası diyordu. Yapamazsınız, edemezsiniz diyorlardı. Yaptık, 1 ayda 177 bin talep oldu. Hamdolsun yerli ve milli Togg'u ülkemize kazandırdık.


 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM