Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 Yıl Aradan Sonra Mısır'a Gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra ilk kez Mısır'a resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. 14 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşecek ziyarette Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya gelecek.

DÜNYA 14.02.2024 10:38:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 Yıl Aradan Sonra Mısır

Ankara ve Kahire arasındaki diplomatik ilişkiler, 2013 yılında Mısır'da yaşanan darbenin ardından gerginleşmişti. Son yıllarda ise iki ülke arasında normalleşme adımları atılmaya başlandı. 2021 yılında karşılıklı büyükelçi ataması yapıldı ve iki ülke liderleri telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Görüşmelerin Gündemi

Erdoğan ve Sisi'nin görüşmesinde, ikili ilişkilerin normalleşmesi, bölgesel gelişmeler ve ekonomik işbirliği gibi konuların ele alınması bekleniyor. Görüşmelerin, iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir dönemin başlangıcı olması umut ediliyor.

Uzmanlar, Erdoğan'ın Mısır ziyaretinin, bölgesel istikrar için önemli bir adım olduğunu belirtiyor. Ziyaretin, Türkiye ve Mısır'ın bölgesel ve küresel konularda daha fazla işbirliği yapmasına imkan sağlayabileceği ifade ediliyor.

Ziyaretin Önemi

Erdoğan'ın Mısır ziyareti, sembolik açıdan da büyük önem taşıyor. Ziyaret, iki ülke arasındaki buzların eridiğini ve yeni bir sayfa açıldığını gösteriyor. Görüşmede İsrail'in Gazze saldırıları, kalıcı ateşkes ve bu konuda atılabilecek somut adımların belirlenmesi bekleniyor.


GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

2

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

3

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

4

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

5

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

GÜNDEM