CEZA ÖDEMEK İSTEMEYENLERE BAKAN ŞİMŞEK'TEN SON ÇAĞRI!

Bakan Şimşek: Gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik.

EKONOMİ 18.04.2024 18:02:00 0
CEZA ÖDEMEK İSTEMEYENLERE BAKAN ŞİMŞEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik. Beyanname vermeyen mükelleflerimizi ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz" dedi.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB); kira, ücret ve değer artış kazancı gibi gelirlerini beyan etmeyen yüz binlerce mükellef tespit ederken bunların cezai işlem uygulanmadan pişmanlık hükmünden yararlanıp vergi borçlarını ödeme imkanı bulunurken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten yeni bir çağrıda bulundu.

 

ŞİMŞEK: 2,6 MİLYON MÜKELLEFİMİZ GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ VERDİ

Bakan Şimşek, "2023'te kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan gelir elde eden 1,8 milyon mükellefimizle ticari, zirai veya serbest meslek kazancı olan 2,6 milyon mükellefimiz gelir vergisi beyannamesi verdi. Beyannamelerini zamanında veren tüm mükelleflerimize teşekkür ederiz.

"ADİL REKABET VE MALİ DİSİPLİN İÇİN KAYIT DIŞIKLA MÜCADELEDE KARARLIYIZ"

Şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik. Beyanname vermeyen mükelleflerimizi ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadelede kararlıyız."


GÜNDEM
1

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

2

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

3

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

4

Diyanet uyardı: Hac vizesi olmayanlar Suudi Arabistan'dan gönderilecek!

5

Eşi cebinden habersiz para aldığı için boşanma davası açan kocayı Yargıtay haklı buldu

EKONOMİ