Çanakkale'de orman yangını!

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Güreci köyünde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle hızla yayılıyor. Havadan ve karadan müdahale edilen yangına çok sayıda ekip seferber oldu.

ASAYİŞ 7.07.2023 16:34:00 0
Çanakkale

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Güreci köyünde meydana gelen orman yangını, hızla büyüyerek çevreye yayılmaya devam ediyor. Yangının çıkış saati olan 14.30'dan itibaren rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler, köyde bulunan ormanlık alanı tehdit etmeye başladı.

Olay yerine sevk edilen ekipler, yangının kontrol altına alınabilmesi için havadan ve karadan yoğun bir şekilde müdahale ediyor. Havada görevlendirilen 4 yangın söndürme helikopteri ve 2 uçak, yangının büyümesini engellemek için yoğun bir su baskını gerçekleştiriyor. Karadan ise 15 arazöz, 2 dozer, 7 su ikmal aracı ve 2 ilk müdahale aracıyla yangınla mücadele ediliyor.

Yangın söndürme çalışmalarına destek vermek amacıyla çok sayıda personel ve çevre belediyelere ait ekipler de olay yerine sevk edildi. Ekipler, yangının kontrol altına alınması ve yayılmasının engellenmesi için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.

Yangının sebep olduğu zararın tespit edilmesi ve yangının tamamen söndürülmesi için çalışmaların devam edeceği bildirildi. Vatandaşlar da yetkililerin uyarılarını dikkate alarak güvenlik önlemlerini almaya çağrıldı.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, yetkililer olayla ilgili detaylı incelemelerin sürdüğünü açıkladı. Halkın güvenliği ve doğal yaşam alanlarının korunması için yangınla mücadele çalışmalarının hızla sürdürüldüğü vurgulandı.


GÜNDEM
1

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

2

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

4

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

5

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

SİYASET