Camiden rahatsız oldular

Cumhuriyet Gazetesi, İslam düşmanlığını bu sefer bir okul gezisinde çocukların ailelerinden izin alınarak camiye götürülmesini bahane ederek gösterdi.

GÜNDEM 25.12.2022 19:01:00 0
Camiden rahatsız oldular

Her zaman laikliği savunan fakat laikliğin din ve dini yaşama özgürlüğü olduğunu bilmeyen Cumhuriyet Gazetesi, bu seferde  "Laik eğitim yine hiçe sayıldı: İlkokul öğrencilerini camiye götürdüler" başlığıyla yayımladığı haberde, okul gezisinde çocukların camiye götürülmesine rahatsız olması laiklik düşüncelerinin İslam dışında başka dinleri kapsadığının düşünülmesine neden oldu.  

Söz konusu haberde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde öğrencilere anlatılan dini bilgilerin çocukları korkuttuğuna dair ifadeler de yer aldı.

Cumhuriyeti’n, okul gezilerindeki kilise ve tapınak ziyaretlerini görmezden gelip yalnızca cami ziyaretlerini hedef alması ise dikkat çekti.

VELİLERDEN İZİN ALINDI

Söz konusu haberde İstanbul Tuzla'daki İhsan Hayriye Hürdoğan İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi kapsamında düzenlenen okul gezisi kapsamında ilkokul çocuklarının camiye götürüldüğü belirtilerek bir öğrenci velisinin sözlerine yer verildi.

MÜFREDATTAKİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK DERSİ HEDEF ALINDI

Haberde ismi açıklanmayan velinin, "Bizim ailemiz reşit olana kadar hiçbir dini kuruluşun altına girmemizi istemedi. Bu çocuklar oyun yaşında. Onlara sosyal bir etkinlik sağlamayıp din baskısı kurmak doğru bir şey değil” dediği iddia edildi. Ayrıca Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde öğrencilere anlatılan dini bilgilerin çocukları korkuttuğu öne sürüldü.

Haberde velilerden okul gezisi için izin kâğıdı talep edildiği bilgisine de yer verildi.

CUMHURİYET'İN İSLAM DÜŞMANLIĞI BU SEFER GİZLENEMEDİ

Cumhuriyet'in haberi sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Cengiz Ateş, "Bunların gerçek yüzü bu, din düşmanlığı yaparlar. Parti olarak CHP'yi desteklerler, din olarak İslamiyet'e düşmanlık ederler. Laiklik bunların her zaman kamuflajlı olmuştur. Bol bol okuyun, okuyun ki illa ki bir yerlere düşman olun" ifadelerini kullandı.

Muhammed Durmaz isimli sosyal medya kullanıcısı ise Cumhuriyet'in başlığıyla ilgili olarak, "Sizin yaptığınız İslam düşmanlığıdır, Müslüman düşmanlığıdır, Cami düşmanlığıdır, Çocuk düşmanlığıdır" yorumunda bulundu.

Mücahit Ateş isimli sosyal medya kullanıcısı haberi paylaşarak, "Camiye Götüren hocalarımızın bunlara verdiği rahatsızlıktan gurur duyuyor, teşekkür ediyorum" dedi.

"ARTIK YEMİYOR MİLLET SİZİN LAİKLİK SAFSATANIZI”

Faruk Güneş isimli sosyal medya kullanıcısı Cumhuriyet'in bu başlığına tepki göstererek, "İslam düşmanlığınız hiç bitmeyecek değil mi?" sorusunu yöneltti.

Turgut Balcıoğlu isimli sosyal medya kullanıcısı ise "Kimlik kartlarından çıkarılsa da, dini İslam olan bir milletin ve çocuklarının Yaratıcısının/Allah'ın evine gitmesinden kim neden rahatsız olur? Meseleniz ne çocuklar ne eğitimi! Meseleniz din de değil. Meseleniz derdiniz İslam dini" ifadelerini kullandı.

Mehmet Kazancıoğlu, "Artık yemiyor millet sizin laiklik safsatanızı… Ne Atatürk ne laiklik ne ulusalcılık ne demokrasi özgürlük adalet gibi arkasına saklandığınız kamuflaj sizin Türk-İslam düşmanı olduğunuzu gizleyemiyor" diyerek tepkisini dile getirdi.


GÜNDEM
1

Korhan Berzeg davasında son gelişme! Arama çalışmaları tamamlandı

2

Hakurk'ta hava harekatı: 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi!

3

Türk-İş Sendikası: Açlık ve yoksulluk sınırı nisan ayında yükseldi

4

Kredi kartı kısıtlamaları geliyor! TCMB'den flaş adımlar

5

Bozdoğan-33 operasyonu: 1 Mayıs'ı provoke etmeye hazırlanan 58 kişi yakalandı!

GÜNDEM