Camide alkol kullanıp sosyal medyada paylaşan şahsın ifadesi ortaya çıktı

Camide alkol alırken çekilen fotoğrafı sosyal medyada paylaşan şahıs tutuklandı. Sefa Yasin Ö. ifadesinde, “Böyle boş bir paylaşımım yüzünden ülke ayağa kalktı. Gerçekten olayın buralara gelebileceğini düşünmemiştim” dedi.

ASAYİŞ 18.09.2023 16:06:00 0
Camide alkol kullanıp sosyal medyada paylaşan şahsın ifadesi ortaya çıktı

Ataşehir’de geçtiğimiz günlerde camide alkol aldığı fotoğrafı "3200 cami içinde hangi cami olduğunu bulabilirlerse” ifadeleri ile sosyal medyada paylaşan Sefa Yasin Ö. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sefa Yasin Ö. “Halkı kin ve düşmanlığa alanen tahrik etme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sefa Yasin Ö. ifadesinde, “Alkol etkisi altında böyle bir şey yaptım. Amacım saygısızlık veya dine hakaret etmek değildi. Son 1 yıldır dinle ilgili olarak kafam da bazı soru işaretleri ve kararsızlıklarım vardı. Ailem ile de bu konuda çok sert tartışmalar yaşadım. Çünkü ailem çok muhafazakar bir ailedir. Buna tepki olarak içimde dine karşı bir nefret oluştu.

Çok pişmanım olayın buralara gelebileceğini düşünememiştim. Böyle boş bir paylaşımım yüzünden ülke ayağa kalktı. Bu kadar insan uğraştı. Can güvenliğim tehlike altına düştü. Gerçekten olayın buralara gelebileceğini düşünmemiştim. Türk vatandaşlarının fazla kullandığı bir uygulama olmadığını düşündüğüm için böyle bir paylaşım yaptım. Bunu bu kadar yayan ben değilim, tam tersine büyük islami sayfalar daha çok yayılmasına aracı oldu. Bunu da belirtmek istedim” dedi.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM