Çalışma saatleri düşüyor mu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, "Çalışma hayatımızı modernize ederek çalışma sürelerinin yeniden daha insani şartlarda, düzenlemek durumundayız" dedi.

EKONOMİ 2.05.2023 12:27:00 0
Çalışma saatleri düşüyor  mu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Konfederasyonu 7. Olağan Genel Kurulunda açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin, burada asgari ücretten, 3600 ek göstergeye kadar geniş yelpazede iş dünyasının ilgilendiren konularda mesajlar verdi.

Vedat Bilgin, sözleşmeli kamu çalışanlarının da kadro sorununu çözdüklerini ve memurlara refah payı verdiklerini de belirterek, asgari ücrette ve tüm çalışanların asgari ücret kadar olan gelirinde vergiyi kaldırarak tarihi bir adım attıklarını ifade etti.

Bakan Bilgin, seçimleri kazanacaklarını sözlerine ekleyerek, çalışma hayatındaki tüm sorunları çözmek için 15 Mayıs’tan itibaren çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Ayrıca Bilgin konuşmasında, özellikle Avrupa'da yaygın olarak gündemde olan ve İngiltere'de 5 saati indirilmesi tartışılan 8 saatin altında çalışma ile ilgili olarak düşüncelerini paylaştı.

Bakan Bilgin, haftalık 45 saat olan çalışma süresinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten açıklamalar yaptı.

"Günlük mesai saatlerinin yeniden ele alınması gerek"

Çalışma saatlerini yeniden düzenlemesi gerektiğini belirten Bakan Bilgin, gelişen yeni iş ortamları nedeniyle günlük mesai saatlerinin yeniden ele alınması gerektiği düşüncesini aktardı.

"Çalışma hayatımızı modernize ederek çalışma sürelerinin yeniden daha insani şartlarda, düzenlemek durumundayız"

Bakan Bilgin, "Çalışma hayatımızı modernize ederek çalışma sürelerinin yeniden daha insani şartlarda, emeğin verimliliğini birim verimliliğindeki artışı dikkate alarak yeniden düzenlemek durumundayız. İngiltere’de bir pilot çalışma yapıldı ve 6 saat uygulamasına geçildi. 6 saatten sonra bunun da yetersiz olduğu için 5 saat denemesi yapılıyor. Dünyanın pek çok yerinde başta akademisyenler olmak üzere bu çalışmalar yapılıyor." dedi.

 


GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM