Bursa'da rehineyi kurtarmak için şüpheliyi vuran komiser beraat etti

Bursa'da rehineyi kurtarmak için şüpheliyi vuran komiser beraat etti. Karar kamuoyunda farklı tepkilere yol açtı.

4.02.2024 16:32:00 0
Bursa

Bursa'da, uyuşturucu ve hırsızlık suçlarından aranan Raşit Atila, 28 Mayıs 2022'de kız arkadaşı Beyza A.'yı rehin alarak pansiyondan kaçmıştı. Polis ekiplerinin ikna çabalarına rağmen teslim olmayan Atila, Beyza A.'yı siper ederek sokakta yürümeye başladı.

Son çare olarak Raşit Atila'ya ateş açan komiser A.B.B., şüpheliyi vurarak etkisiz hale getirdi. Rehine Beyza A. kurtarılırken, Atila hayatını kaybetti.

Komiser A.B.B. hakkında "kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davada komiser, rehineyi kurtarmak için gerekli gücü kullandığını ve yasalar çerçevesinde görevini yerine getirdiğini savundu.

Mahkeme, komiser A.B.B.'nin beraatine karar verdi. Kararda, komiserin meşru müdafaa halinde hareket ettiği ve Beyza A.'nın hayatını kurtarmak için gerekli gücü kullandığı belirtildi.

Olayı gören bir görgü tanığı, Atila'nın oldukça öfkeli olduğunu ve Beyza A.'yı tehdit ettiğini söyledi. Görgü tanığı, polisin ateş açmadan önce Atila'yı ikna etmeye çalıştığını da belirtti.

Güvenlik uzmanı Emre Yılmaz, rehine alma olaylarında polisin öncelikli görevinin rehineyi kurtarmak olduğunu söyledi. Yılmaz, komiserin meşru müdafaa halinde hareket ettiğini ve gerekli gücü kullandığını da sözlerine ekledi.

 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM