Bursa'da "Mahzen-32" operasyonu ile suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen "Mahzen-32" operasyonlarında elebaşılığını Hakkı Saral'ın yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini bildirdi.

ASAYİŞ 26.04.2024 09:48:00 0
Bursa

Bursa merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütünün elebaşı Hakkı Saral da dahil olmak üzere 24 şüpheli yakalandı. Şüpheliler, vadeli araç alım satımında dolandırıcılık, silahlı saldırı, hırsızlık, gasp ve tehdit gibi suçlardan sorumlu tutuluyor.

Yerlikaya: "Suçta kibirlenenlere göz açtırmayacağız!"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz." ifadelerini kullanarak operasyona ilişkin kararlılığını dile getirdi.

10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi
Bakan Yerlikaya, son 10 ayda 454 organize suç örgütünün çökertildiğini ve bu operasyonlarda 8 bin 260 şüphelinin yakalandığını da açıkladı. Yakalanan şüphelilerden 3 bin 58'inin tutuklandığını, 1740'ına ise adli kontrol kararı uygulandığını aktardı.
Yerlikaya, operasyonlarda yakalanan organize suç örgütünün silahlı saldırılar, hırsızlık, gasp, tehdit, dolandırıcılık ve yasa dışı kumar gibi suçlara karıştığını da açıkladı. Örgütün, vadeli araç alım satımı yapan kişileri dolandırdığı, silahlı saldırılar düzenlediği ve haksız menfaat sağladığı tespit edildi.

Operasyonlarda 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Operasyonları koordine eden Bursa Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." diyerek operasyona katkı sağlayan tüm yetkililere teşekkür etti.

 


GÜNDEM
1

TSK'dan terör örgütlerine sert darbe! 23 terörist etkisiz hale getirildi

2

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında neler masaya yatırılacak?

3

TL Eylül 2021'den bu yana en değerli seviyesine çıktı

4

31 Mart seçimlerinin kesin sonuçları belli oldu

5

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, Gazze sınavını en başarılı veren ülkelerden biri"

ASAYİŞ