Berzeg olayında görgü tanıklarının iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi'nde kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg'in kaybolduğu güne dair görgü tanığı olduğunu iddia eden kişilerin verdiği bilgilerin doğru olmadığı, yetkililerce tespit edildi.

GÜNDEM 10.05.2024 11:35:00 0
Berzeg olayında görgü tanıklarının iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi'nde kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg'in kaybolduğu güne dair görgü tanığı olduğunu iddia eden kişilerin verdiği bilgilerin doğru olmadığı, yetkililerce tespit edildi. Olayın seyri ve görgü tanıklarının ifadeleri üzerine yapılan inceleme, olayın karmaşık bir hal aldığını gösterdi.

İddialar Gerçeği Yansıtmıyor: Yapılan Araştırmalar Sonuçsuz Kaldı

Ekonomist Korhan Berzeg'in kaybolduğu günle ilgili görgü tanığı olduklarını iddia eden kişilerin, olayın gelişimiyle ilgili verdiği ifadelerin doğruluğu yetkililerce araştırıldı. Ancak yapılan inceleme sonucunda, bu kişilerin ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Bölgedeki 90 güvenlik kamerasının incelenmesine rağmen, bahsedilen araca ait hiçbir kaydın bulunmadığı belirtildi.

Çelişkili İfadeler ve Yanıltıcı Bilgiler

Her iki görgü tanığının verdiği ifadelerin çelişkili olduğu ve aralarında uyumsuzluk bulunduğu da belirtildi. Berzeg'in sabah saat 8.30’da kaybolduğu bilgisiyle, görgü tanıklarının aracı saat 15.30’da gördüklerini iddia etmesi arasında 7 saatlik bir zaman farkı olduğu kaydedildi. Ayrıca, görgü tanıklarının iddia ettiği noktanın, Berzeg’in kemiklerinin bulunduğu yere uzaklık ve istikamet bakımından uyuşmadığı ifade edildi.

Görgü Tanıklarının Önceki İfadeleri ve İddialarının Yanıltıcılığı

Yetkililer, bu kişilerin Korhan Berzeg ile ilgili daha önce hiçbir ifadelerinin olmadığını belirtti. Ayrıca, olayın gelişimi ve detayları hakkında daha önce değişen ve çelişkili ifadelerin verilmiş olması, soruşturmanın karmaşıklığını arttırdı.


GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alçakların peşini bırakmayacağız!

2

İsrail: "Reisi'nin ölümüyle ilgimiz yok"

3

Uluslararası Ceza Mahkemesi: Netanyahu savaş suçlarında sorumluluk taşıyor

4

Mehmet Şimşek: Ekonomide dengelenme sürecine girildi

5

İran'da 5 günlük yas ilan edildi

SİYASET