Bekorot'tan sahte çekiliş yapanlara bir darbe daha

Bekorot'tan sahte çekiliş yapanlara bir darbe daha.. İşte detaylar

TEKNOLOJİ 30.10.2020 00:30:00 0
Bekorot

Sosyal medya fenomeni BEKOROT, facebook ve instagram'da sahte çekiliş düzenleyerek milyonlarca insanı kandıran hesaplara darbe vurdu. 
Sosyal medya'da 15 bin - 20 bin TL gibi ücretle hikaye ve gönderi paylaşıp sahte çekiliş düzenleyerek İphone , Samsung telefon tablet, araba  çekilişi düzenlendiklerini belirtip takipçi kazanmak uğruna para kazandıkları belirlendi.

Ayrıca https://www.sikayetvar.com/cekilis/takipci sitesinde birçok şikayetin bulunmasına rağmen Bilgi Teknolojileri Kurumunun ve Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünün konuya el atmaması üzerine Sosyal Medya Fenomeni Bekorot açıklamalarda bulundu.
Bekorot yaptığı açıklamada : 
'' Daha önce aynı konularda sosyal medyadan bu tür sahte çekiliş düzenleyenler hakkında şikayette bulundu. Hiçbir yaptırım uygulanmadı. Sırf takipçi kazanmak uğruna çekilişle iphone telefon,tablet ve hatta araba hediye edeceğini söyleyen hesaplar tesbit ettik. Defaatle uyarmamıza rağmen bu gibi paylaşımlarla sosyal medya kullanıcılarını kandırıp saf duygularıyla oynuyorlar. Bunlardan ''Nezdemir, Öykü, Berkan'' gibi bir çok sözde fenomen hesapları kapatmaya devam ediyoruz.İhlalde bulunan her hesap instagram tarafından kapatılıyor.
Hala insanları sosyal medyada kandırmaya ,haksız yere takipçi kazanmaya devam ediyorlar. 
Türk Milletini kandıran kim olursa olsun yaptığı cezasız kalmayacaktır.Ben karşı çıkarım.''ifadelerini kullandı.


GÜNDEM
1

MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!

2

Sarıyer'de taksi şoförü gasp edildikten sonra bıçaklanarak öldürüldü

3

Servet Yardımcı ve Erdal Alkış TFF başkanlığı için aday oldu

4

İstanbul'da DEAŞ operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

5

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu yönetiminde yeni tedbirler açıkladı

ASAYİŞ