Beklenen EYT açıklaması geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan’a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair açıklamalarda bulundu.

POLİTİKA 13.12.2022 18:27:00 0
Beklenen EYT açıklaması geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "EYT'de yaş sınır olacak mı?" sorusuna cevap verdi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, " İnşallah ay sonuna kadar bunu karara bağlayacağız. 2023'e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

(Türkmenistan'da yapılacak olan toplantı) Enerji, ulaştırma ve ticari konular zirvemizin ana gündem maddelerini teşkile edecektir. Bu vesileyle ayrıca ilişkilerimizin akdi zeminini kuvvetlendirmek üzere muhtelif anlaşma metinlerini de imzalayacağız. Böylelikle enerji, ticaret, ulaştırma, gümrük, ekonomi, eğitim, bilim ve kültür alanlarından sorumlu kurumlarımız arasında etkin işbirliği mekanizmalarını desteklemiş olacağız.

Afetin etkili olduğu Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinde 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' kararı alınmıştır. Ayrıca SGK ve vergi borçları ertelenmiştir. KOSGEB'den, afetten zarar gören her bir esnafımız için 250 bin liraya kadar faizsiz acil destek kredisi imkanı sağlanmıştır. Toplam 100 milyon lirayı aşkın bir destek bölgeye gönderilmiştir.

Diplomaside çevremizde bir güvenlik ve barış kuşağı oluşturmanın adımlarını atarken ülkemiz sınırları içerisinde ise vatandaşlarımıza devletimizin gücünü ve kerim vasfını her fırsatta hissettiriyoruz.

TÜRKMEN GAZINA İLİŞKİN

Avaza zirvesi doğal gaz konusundaki adımı atmaya yöneliktir. Türkmen gazını ülkemize Hazar üzerinden getirmeyi amaçlıyoruz.


GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM