Bayram trafiğinde can kaybı 75'e çıktı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük bayram tatili süresince meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ASAYİŞ 16.04.2024 12:24:00 0
Bayram trafiğinde can kaybı 75

Bakan Yerlikaya, tatil boyunca trafikte görev yapan personel sayısını ve yapılan denetimleri paylaşarak, özellikle aşırı hızın trafikteki en büyük sorun olduğunu vurguladı. Tatil süresince meydana gelen trafik kazalarının sayısını ve kayıpları da kamuoyuyla paylaşan Bakan Yerlikaya, alınan önlemlere dikkat çekti.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamaları şu şekilde:

Bayram tatili boyunca toplam 26 bin 804 personelin trafikte görev yaptığını belirtmek isterim. Bu süre zarfında 3 milyon 642 bin 538 denetim gerçekleştirildi. Bu denetimler sonucunda 485 bin 710 işlem yapıldı. Özellikle aşırı hız nedeniyle yapılan işlem sayısı 207 bin 407 olarak kaydedildi. Trafikte en büyük sorunlarımızdan biri olan aşırı hız konusunda vatandaşlarımızın daha dikkatli olması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Maalesef, bayram tatili boyunca 6 bin 530 trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda 75 vatandaşımızı kaybettik. Ayrıca, 10 bin 810 kişi de yaralandı. Bu tür acı kayıpların yaşanmaması için trafik kurallarına uyumun önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum.


GÜNDEM
1

1 MAYIS'TA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ!

2

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

3

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

5

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı