Bayram tatilinin ilk 3 gününde 19 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk üç gününde meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ASAYİŞ 9.04.2024 10:46:00 0
Bayram tatilinin ilk 3 gününde 19 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatili süresince yapılan trafik denetimlerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Tatil boyunca hız denetimlerinin radar ile gece gündüz devam ettiğini belirten Yerlikaya, 24 saat esasına göre kontrollerin sürdüğünü vurguladı.

Bayramın ilk üç gününde 1838 trafik kazası

Bakan Yerlikaya, bayramın ilk üç gününde yaşanan trafik kazalarının sayısını açıkladı. Bu süreçte 1838 trafik kazası meydana geldiğini ifade eden Yerlikaya, bu kazalarda 19 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 912 kişinin de yaralandığını aktardı.

Vatandaşlara trafik kurallarına uyma çağrısı

Yerlikaya, trafik denetimlerinin tek amacının vatandaşların sağ salim ailelerine kavuşması olduğunu vurgulayarak, aşırı hız yapmamaları ve emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılarda bulundu. Trafik kurallarına uyma çağrısında bulunan Yerlikaya, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım." ifadelerini kullandı.


GÜNDEM
1

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

2

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

4

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

5

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

SİYASET