Bayraktar TB3, yerli üretimde yeni bir çığır açacak

Bayraktar TB3, havada yenilikçi teknolojilerle donatılmış yeni nesil S/İHA'lar arasında zirvede yerini aldı. Bayraktar TB3 S/İHA, yüksek performansıyla da dikkat çekti.

GÜNDEM 3.04.2023 10:56:00 0
Bayraktar TB3, yerli üretimde yeni bir çığır açacak

BAYRAKTAR TB3 insansız hava aracı, KIZILEMA ve TCG Anadolu ile birlikte görev yapacak. Üç aracın da entegrasyon halinde olması, zor durumlara karşı zaman tasarrufu başta olmak üzere birçok yarar sağlayacak. İnsansız hava aracının bu yıl içinde uçuş testlerine başlatılması için planlamalar yapılıyor. Ayrıca 1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da bulunan Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek olan TEKNOFEST 2023’te ilk kez halkın beğenisine sunulacak.

BAYKAR CEO'su Haluk Bayraktar, 27 Mart’ta Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Bayraktar TB3 SİHA'yı tıpkı KIZILELMA gibi devlet desteği olmadan, yüzde 100 öz kaynaklarıyla geliştirdiklerini söyledi. Yapılan açıklamada 2003 yılından bu yana Baykar'ın tüm gelirinin yüzde 75'inin ihracattan elde edildiğinin altı çizildi.

Savunma ve havacılık sanayinin en büyük ihracatçısı konumunda olan BAYKAR firmasının 2022 yılı cirosu 1,4 milyar dolar olduğu açıklandı. Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar, Karabağ zaferinde önemli başarılar elde eden Bayraktar TB2 SİHA için 28 ülke ile BAYRAKTAR AKINCI TİHA için ise 6 ülke ile ihracat anlaşması imzalandığını belirtmişti. Son olarak şirket, yılın başında ise Kuveyt ile 370 milyon dolarlık ihracat sözleşmesi imzaladığını açıklamıştı.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM