Batuhan A'dan acı haber: Bir ceset daha bulundu

18 gündür süren arama çalışmalarında İmralı açıklarında bir cansız bedene ulaşıldı. Kimliği belirsiz cesedin, kayıp mürettebattan birine ait olabileceği değerlendiriliyor.

GÜNDEM 3.03.2024 15:23:00 0
Batuhan A

Kargo gemisi "Batuhan A"nın İmralı Adası açıklarında batması üzerine kaybolan mürettebattan birine ait ceset bulundu. Arama çalışmalarının 18'inci gününde Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından su yüzeyinde bulunan cesedin, gemide kayıp olan bir mürettebata ait olabileceği değerlendiriliyor. Bursa ve Balıkesir valiliklerinin koordinasyonunda yürütülen arama çalışmaları, cansız bedenin bulunmasıyla birlikte devam ediyor.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yaptığı açıklamada, cesedin kimliğinin belirlenememesi üzerine Adli Tıp Kurumu'na gönderileceğini ve DNA örneklerinin alınarak kimlik tespiti yapılacağını ifade etti. Bu gelişme, geminin batmasıyla birlikte kaybolan mürettebatın yakınlarını daha da derinden etkiledi.

Karacabey açıklarında 14 Şubat'ta batan "Batuhan A" adlı kargo gemisi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle battığı bildirilmişti. Gemide bulunan 6 kişilik mürettebat ve 1250 ton mermer tozu yüküyle hareket eden geminin batmasıyla birlikte kurtarma ekipleri arama çalışmalarını yoğunlaştırmıştı.

Daha önce bulunan Zeynep Kılınç ve Hüseyin Tutuk'un cesetleriyle birlikte, şimdiye kadar toplamda üç cesedin bulunması, arama kurtarma ekiplerinin kararlılığını artırmış durumda. Ancak diğer kayıp mürettebatın akıbeti hala belirsizliğini koruyor.

 


GÜNDEM
1

Yerlikaya: "Toplantı hakkı anayasal ama Taksim 1 Mayıs için uygun değil"

2

TÜİK, Nisan ayı Ekonomik Güven Endeksi’ni açıkladı

3

Mahzen-34 operasyonuyla organize suç örgütü çökertildi

4

Podyum Park'ta silahlı kavga: Güvenlik görevlisi vuruldu, muhabir saldırıya uğradı

5

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

GÜNDEM