Batı Şeria'da İsrail baskınları gerginliği artırıyor

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil, Tulkerim, Beytüllahim ve Nablus kentlerine gece baskınları düzenledi. Baskınlarda evlere arama yapıldı, bazı Filistinliler gözaltına alındı.

DÜNYA 24.02.2024 14:00:00 0
Batı Şeria

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın birçok kentine gece baskınları düzenledi. Baskınlarda Filistinlilerin evleri arandı ve bazı Filistinliler gözaltına alındı.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail güçleri El Halil, Tulkerim, Beytüllahim ve Nablus'ta gece baskınlarını sürdürdü. Baskınlarda bazı Filistinlilerin evleri arandı ve bazı Filistinliler gözaltına alındı.

İsrail'in Batı Şeria'daki Filistinlilerin insan haklarına yönelik ihlaller devam ediyor

El Halil'de bir grup Yahudi yerleşimci, evlerine gitmek isteyen Filistinlileri alıkoyarak işkence yaptı. Tulkerim'de ise İsrail güçleri El-Aksa Okuluna giren İsrail güçleri buradaki güvenlik kameralarına el koydu.

Beytüllahim'de İsrail güçleri buldozerler eşliğinde Beyt Tamir köyüne baskın düzenleyerek 22 Şubat'ta Doğu Kudüs'te vurularak öldürülen iki Filistinlinin evini önce kuşattı, sonra da bombayla patlatmak üzere ölçülerini aldı.

Nablus'un Beyt Furik beldesindeki baskında ise İsrail güçleri ile Filistinliler arasında çatışma çıktı. İsrail güçleri, Filistinlilere gerçek mermi, göz yaşartıcı gaz ve ses bombası atarak karşılık verdi.

 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM