Başkan Erdoğan'dan kira artışı ile ilgili açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rastgele kira koyamazsın, bunların hepsini belli bir standarda oturtacağız, üzerlerine üzerlerine gideceğiz” açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 12.05.2023 10:00:00 0
Başkan Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Kütüphanesi’nde bir araya geldiği gençlerin sorularını cevapladı.

"Rastgele kira koyamazsın"

Kira artışları ile ilgili caydırıcı adımlar atılacağını bir kez daha hatırlatan Erdoğan, "Öğrenciler için en önemli çıkış noktası yurtlarımız. Bizim yurt itibari ile sıkıntımız yok. Türkiye genelinde 850 bin öğrenci kapasiteli yurdumuz var. Bazı yurtlarımızı depremzedeler için kullandık. Ancak bunları yargı yoluyla analarından doğduğuna pişman edeceğiz, rastgele kira koyamazsın. Bunların hepsini belli bir standarda oturtacağız, üzerlerine üzerlerine gideceğiz” dedi.



Genç istihdam noktasında AK Parti hükümeti olarak herhangi bir sıkıntı olmadığını söyleyen Erdoğan, bundan sonraki süreçte engelliler için nasıl bir adım atılıyorsa gençler için de kararlı bir şekilde çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Muhalefetin gençlerin parlamentoya girmesini istemediğini ifade eden Erdoğan, gençlerin parlamentoya girmesinin önünü açtıklarını kaydetti. 6 milyon gencin ilk defa oy kullanacağı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençlere yönelik her şeyi yaptık. Muhalefetin gençlerle ilgili bir olayı yok. Harçları biz kaldırdık. Burs 45 liraydı şimdi burslar nereye çıktı ortada. Lisans üstü, doktora bütün bu öğrencilere asgari ücrete kadar çıkardık. Önümüzdeki dönemde gençlerimizle, öğrencilerimizle ilgili her türlü teşviki yapacak olan biziz. Bunlar yalandan başka bir şey üretmediler, üretmezler de. Biz bundan sonraki süreçte gençlerimizin öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Yurtlarımızda 850 bin öğrenciyi iskan edebileceğimiz yurtlarımız var. Bu sayı daha da artacak” ifadelerini kullandı.


GÜNDEM
1

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

2

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

4

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

5

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

SİYASET