Başkan Erdoğan Üsküdar'da gençlerle sohbet etti

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da gençlerle bir araya gelerek, sohbet etti. "İngiltere, denizaltı yaptırma noktasında işbirliğine gitmek istiyor." dedi.

CANLI YAYIN 18.04.2023 13:08:00 0
Başkan Erdoğan Üsküdar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Meydanı'nda düzenlenen Büyük Üsküdar İftarı'nın ardından Nevmekan'da gençlerle bir araya geldi.

Bir yandan afet bölgesindeki vatandaşları ziyaret ederken bir yandan da farklı illere yerleşen depremzedelerle bir araya geliyor.

Bu kapsamda dün akşam da İstanbul'un Üsküdar ilçesinde verilen Büyük Üsküdar İftarı'na katılarak vatandaşlarla buluştu.

Gençlerle sohbet etti

Programın ardından Nevmekan'a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada da gençlerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

O anları sosyal medya hesabından da paylaşan Erdoğan, şu notu ekledi:

Üsküdar Nevmekan'da bir Ramazan akşamı… Sohbetimize keyif katan genç kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Burada gençlerle sohbetinde hayata geçirilen projeleri istişare eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir hastanelerine de değindi.

Erdoğan, şehir hastanelerinin büyük bir açığı kapattığını söyledi.

Sağlıkta şiddet konusunun sorulması üzerine, bununla ilgili yasa çıktığını dile getiren Cumhurbaşkanı şu ifadeleri kullandı:

Siz tabii bay bay Kemal'in SSK genel müdürü olduğu dönemi hatırlamıyorsunuz. O zaman Savaş Ay'ın programını herhalde izlemişsinizdir değil mi? Düşünebiliyor musunuz? Kullanılmış galoşları o zamanın parasıyla üç liraya, beş liraya bu şekilde satıyorlardı. Kullanılmış, şimdi böyle bir durum var mı? Bunların hepsini aştık. Bir uçak gemisi montaj olur mu? Ha elektronik aksamlarında montajlar olabilir. Ama TCG Anadolu'nun bir defa tamamıyla aksamı Türkiye'nin tersanelerinde yapılmıştır. Bugün Türkiye'nin tersaneleri dünya denizcilik yarışında belli yeri yakalamış olan tersanelerdir.

Erdoğan, denizaltının ötesinde yeni bir adım attıklarını belirterek, "Attığımız yeni adımda da inşallah, biz insansız denizaltı üretme noktasına doğru geliyoruz. Yani teknoloji sürekli kendi kendini yeniliyor. Aynı şey tıpta yok mu? Tıpta da sürekli olarak birbirini yenileyen bir yarış var." diye konuştu.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinin önemini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

Bunu güçlendirecek olan içindeki beyinlerdir. İçindeki beyinlerimiz olmazsa profesöründen doçentine asistanına vesaire bunlar olmazsa. Her gelen Çam Sakura'yı ağzından düşürmüyor. Ama içeride onu güçlendirecek o doktorlarımız olmadıktan sonra bir anlamı yok. Biz bu eserleri bırakmak zorundayız.

Sohbetin sona ermesinin ardından Erdoğan gençlerin Kadir Gecesi'ni ve bayramını tebrik etti.



GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM