Başkan Erdoğan deprem bölgesinde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak ve 11 ilde ilk etapta toplam 17 bin 902 konutun temel atma törenine katılmak üzere Kahramanmaraş'a gitti. Erdoğan, akşam da depremzedelerle birlikte iftar yapacak.

GÜNDEM 23.03.2023 16:18:00 0
Başkan Erdoğan deprem bölgesinde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 ili etkileyen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'a gitti. 

Başkan Erdoğan, kentteki çalışmalara dair incelemelerde bulunduktan sonra vatandaşlarla bir araya gelecek

İlk iftarını depremzedelerle yapacak olan Erdoğan, ramazan ayı boyunca deprem deprem bölgesindeki vatandaşlarla bir araya gelmeye devam edecek.

46 bin 500 konutun yapım süreci başlıyor

Depremlerden ağır hasar alan 11 ilde 46 bin 500 konutun yapım süreci başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, ilk etapta toplam 17 bin 902 konutun temelleri bugün atılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenenleri bir yılda sıcak yuvalarına kavuşturacaklarını, bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ilk temellerin atılacağını belirtti.

"Söz, yeniden yükselecek Anadolu. Söz, yeniden baharlar gelecek topraklarına. Söz, yine huzur, mutluluk dolacak yuvalarına." diyen Kurum, depremlerden 46 gün sonra 46 bin 500 konutun yapım sürecini başlattıklarını belirtti.

Kurum, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ve milletimizin dualarıyla 7 bin 353'ü Kahramanmaraş'ta olmak üzere, 11 şehrimizde ilk etapta toplam 17 bin 902 konutumuzun ilk temellerini atıyoruz. Milletimizle tek yürek oluyor, yaralarımızı birlikte sarıyoruz" ifadelerini kullandı.


GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM