Başıboş köpek sorunu

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayları başıboş köpek sorununa dair konuştu.

SİYASET 30.01.2024 10:00:00 0
Başıboş köpek sorunu

Son dönemlerde kamuoyunda ciddi yankı uyandıran başıboş köpek sorununa dair İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok açıklamalarda bulundu.

İstanbul'daki sahipsiz köpek sorununa değinen Kurum, güvenli sokaklarıyla huzurlu insanların yaşadığı bir İstanbul vadettiklerini vurguladı.

Kurum, bugün İstanbul'da başıboş gezen yüz binlerce sahipsiz hayvanın olduğunu belirterek, "Vatandaşımız bizi daima çözümlerle görecek. Biz bu sorunun farkındayız. Mevcut büyükşehir yönetimi tarafından çözümsüz bırakılan bu sorunu çözeceğiz. 39 ilçemize hizmet verecek tesislerimizi kuracağız. Bu tesislerde bakıma, tedaviye ihtiyaç duyan hayvanlarımıza ön bakımları buralarda yapacağız. Anadolu ve Avrupa yakasında kuracağımız 2 büyük 'Hayvan Yaşam Alanı'nda' hayvanlarımızın bakımlarını yapacağız." diye konuştu.

Burada kimliklendirme, kısırlaştırma, aşılama gibi uygulamaları gerçekleştireceklerini vurgulayan Kurum, "Bu hayvan yaşam alanlarının giderlerini belediye olarak tamamen biz sağlayacağız. Hep birlikte, İstanbul'umuzun sokaklarını güvenli hale getireceğiz. Annelerimizin, çocuklarımızın korkularını gidereceğiz. Şunu temin ediyorum ki sahipsiz hayvanlar İstanbullular için bir sorun olmaktan çıkacak, sorun olmayacak. Artık sokaklar güvenli, huzurlu sokaklar olacak." değerlendirmesinde bulundu.

 

Ankara Büyükşehir Beldiye Başkan adayı Altunok ise başıboş köpek sorunuyla ilgili soruya ise Altınok, "5 yıldır barınak yapamayan bir Büyükşehir Belediye Başkanı var. Biz Keçiören'de doğal yaşam parkı yaptık. Rehabilitasyon merkezimiz var. Kısırlaştırmalarını yapıyoruz, tedavilerini yapıyoruz, hayvanseverlere destek veriyoruz ve mamalarını veriyoruz. Yolda, sokakta hayvana araba çarptıysa Keçiören'de ücretsiz ameliyatlarını yapıyoruz. Bunlarla ilgili projelerimiz var, bunları açıklayacağız." cevabını verdi.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM