Baş ağrısına iyi gelen besinler neler?

Ne zaman ve nasıl başlayacağı belli olmayan baş ağrısı, hemen hemen herkesin sorunu. Türlü nedenlerden dolayı oluşan baş ağrısı için elimiz ilk olarak ağrı kesicilere gitse de buna gerek kalmadan çözümler üretebiliriz.

SAĞLIK 30.06.2022 11:20:00 0
Baş ağrısına iyi gelen besinler neler?

Türlü nedenlerden dolayı oluşan baş ağrısı için elimiz ilk olarak ağrı kesicilere gitse de buna gerek kalmadan çözümler üretebiliriz. İşte, baş ağrısına iyi gelen ve kolayca geçirmenize yardımcı olacak 11 süper besinler.

1- BOL YEŞİLLİK SALATASI

Marul ve salatalık ile hazırlayabileceğiniz bol yeşillik salatası, baş ağrılarına doğal ilaç gibidir. Özellikle sıcak havalarda ortaya çıkan baş ağrılarına karşı son derece etkilidir.

2- KARPUZ

Vücudun susuz kalması, baş ağrılarına neden olur. Özellikle yaz aylarında görülen baş ağrılarının nedeni susuzluk olabilir. Bu durumda karpuz, hücrelere su takviyesi vererek ağrının hafiflemesini sağlıyor.

3- TAM TAHILLI EKMEK

Eğer hayatınızdan karbonhidratı çıkartmaya karar verdiyseniz, bu kararı gözden geçirmenizde fayda var. Vücut karbonhidrata da ihtiyaç duyuyor ve karbonhidrat eksikliği baş ağrılarına yol açıyor. Bu durumda makarna veya beyaz ekmek gibi yüksek kalorili besinler tüketmek yerine, öğünlerinize tam tahıllı somun ekmeği dahil edebilirsiniz.

4- ISPANAK

Küçükken zorla yedirilen ıspanağın şimdilerde faydasını görmeye başladık. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde vücudun susuz kalmasını önleyen, tansiyonu dengeleyen ve kan akışını düzenleyen ıspanak, baş ağrılarına da iyi geliyor.


5- KAHVE

Kahve, ölçülü bir şekilde içildiğinde vücut için faydalı bir hale geliyor. Kahvenin içerisinde bulunan kafein kan akışını düzenlerken, damarların aşırı genişlemesine de engel olur. Özellikle günde bir fincan Türk kahvesi içmek, vücut için oldukça yararlı.

6- SUSAM

İçeriğinde bulunan E vitamini sayesinde baş ağrılarını gideren susam, uygun miktarda tüketilirse vücut için birçok fayda sağlıyor. Ancak aşırı tüketildiğinde faydadan çok zarar verdiğini de unutmayın.


GÜNDEM
1

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı

2

45 il için sarı kodlu uyarı! Fırtına geliyor

3

ERDOĞAN’DAN İSRAİL’İN MİSİLLEMESİNE NET YORUM!

4

Diyarbakır'da belediye meclis salonunda bulunan Türk bayrağı kaldırıldı

5

SALDIRI SONRASI REİSİ'DEN İLK AÇIKLAMA

DÜNYA

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı