Balıkesir ve Tekirdağ'da iki organize suç örgütü çökertildi

Balıkesir ve Tekirdağ'da eş zamanlı düzenlenen "Kafes-38" operasyonunda, tefecilik, yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma gibi suçlarla bağlantılı iki organize suç örgütü çökertildi.

ASAYİŞ 10.02.2024 10:33:00 0
Balıkesir ve Tekirdağ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Kafes-38 operasyonu kapsamında Balıkesir ve Tekirdağ'da elebaşılıkları belirlenen 2 organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar eş zamanlı olarak 4 ilde düzenlendi ve 16 şüpheli yakalandı.

Kafes-38 operasyonu: Balıkesir ve Tekirdağ'da 2 organize suç örgütü düzenlenen operasyonlarla çökertildi

Operasyonlar sonucunda ele geçirilen deliller, suç örgütlerinin ekonomik suçlarla bağlantılı olduğunu ortaya koydu. Örgütlerin, vatandaşlara faizle borç para vererek vadesi geldiğinde faiz artırarak yüksek miktarlarda para talep ettikleri, borcunu ödeyemeyenleri tehdit ederek malvarlıklarına el koydukları, ayrıca uyuşturucu ticareti ve silah kaçakçılığı gibi suçlara da karıştıkları belirlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Kafes-38 Operasyonu ile 16 Kişi yakalandı, suç örgütleri adaletten kaçamayacak

Operasyonlar neticesinde, suçtan elde edildiği değerlendirilen 58 milyon TL değerindeki malvarlığına tedbir kararı uygulanması için çalışmalar başlatıldı. Ayrıca, operasyonlar sırasında 312 adet senet, 5 adet çek, uyuşturucu madde, para, tapu, silah ve mühimmat ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini ve organize suç örgütlerinin adaletten kaçamayacağını vurguladı. Suç örgütlerinin faaliyetlerinin sonlandırılması ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması için operasyonların aralıksız devam edeceği belirtildi.


GÜNDEM
1

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

2

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

3

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

4

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

5

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

EKONOMİ