Bakan Yerlikaya: Semed Ötünç'ün örgütü çökertildi, 42 şüpheli yakalandı!

Bursa merkezli organize suç örgütü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatıyla düzenlenen "Mahzen-36" operasyonuyla çökertildi. Operasyonda elebaşı Semed Ötünç de dahil olmak üzere 42 şüpheli yakalandı.

ASAYİŞ 2.05.2024 10:29:00 0
Bakan Yerlikaya: Semed Ötünç

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Mahzen-36" adı verilen operasyon kapsamında 8 ilde düzenlenen operasyonlar sonucunda organize suç örgütünün çökertildiğini ve 42 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bursa Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili bilgi verdi. Operasyonların Bursa merkezli İstanbul, Adana, İzmir, Manisa, Bilecik, Muğla ve Kırıkkale'de düzenlendiğini belirten Yerlikaya, operasyonlarda elebaşılığını Semed Ötünç'ün yaptığı suç örgütünün çökertildiğini vurguladı.

Organize suç örgütü üyelerinin işlediği suçlar arasında uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, cinsel istismar, insan ticareti, tehdit ve şantajın bulunduğunu aktaran Bakan Yerlikaya, suç örgütü üyelerinin mağdurları hileyle kandırarak şiddet uygulayarak uyuşturucu madde bağımlısı haline getirdiğini ifade etti. Ayrıca, suç işlemek istemeyen mağdurlara şantaj ve cebir uygulayarak baskı yaptıklarını da belirtti.

Operasyonlar sonucunda 6 ruhsatsız tabanca, 5 av tüfeği, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve çok sayıda dijital materyale el konulduğunu bildiren Yerlikaya, Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonları gerçekleştiren jandarma personelini tebrik etti.

Bu başarılı operasyonun, organize suç örgütlerine karşı kararlı mücadelenin devam edeceğinin bir göstergesi olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, "Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek." ifadelerine yer verdi.


GÜNDEM
1

Kobani davası kararları açıklandı: Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası!

2

Küçükçekmece'de yolda bekleyen kadına silahlı saldırı

3

Diyanet uyardı: "Kaçak hac yapmayın!"

4

Avrasya Tüneli geçiş ücretine zam

5

MİT operasyonuyla PKK/KCK teröristleri etkisiz hale getirildi

GÜNDEM