Bakan Varank’tan HDP’ye Salvolar!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde savunma sanayi yatırımlarını eleştiren HDP’li Garo Paylan'a tepki gösterdi.

GÜNDEM 23.11.2022 23:14:00 0
Bakan Varank’tan HDP’ye Salvolar!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını cevapladı. HDP’li Garo Paylan, savunma sanayine yapılan yatırımların azaltılması gerektiğini söylemesi üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, HDP’li Garo Paylan'a, "Siz terör örgütleriyle yan yana yürümeyi bırakın, bakın o zaman biz nasıl savunma sanayi ihtiyaçlarımızı azaltıyoruz." dedi.

Paylan'ın her sene bu çıkışı yaptığını belirten Bakan Varank, "Savunma sanayine yaptığımız yatırımları nasıl azaltabiliriz? Bu ihtiyacımızı nasıl azaltabiliriz? Birileri sınırımızdaki teröristleri desteklemediği zaman savunma sanayine de ihtiyacımız kalmaz. İstiklal Caddesi'nde bomba patlatan terör örgütünü iklim örgütü gibi göstermediğini zaman savunma sanayine ihtiyacımız azalır." ifadelerini kullandı.

"ABSÜRTLÜKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR"

"Partinizdekiler dağdaki teröristlerle aile bağları fotoğrafları çektirmediği sürece bu ihtiyacımız azalır İşte biz de o zaman bu tartışmaları bırakırız." diyen Bakan Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz çok zorlu bir coğrafyada yaşıyoruz ve 40 yıldır terörle mücadele ediyoruz. Şu anda Kilis'e Gaziantep'e roketler düşerken savunma sanayiine daha az yatırım yapın demek absürtlükten başka bir şey değildir. Siz o terör örgütleriyle yan yana yürümeyi bırakın, bakın o zaman biz nasıl savunma sanayii ihtiyaçlarımızı azaltıyoruz."


GÜNDEM
1

1 MAYIS'TA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ!

2

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

3

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

5

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı