Bakan Varank ve Bakan Nebati ' TOGG’un direksiyonuna geçti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, TOGG’un direksiyonuna geçerek deneme sürüşü yaptı.

GÜNDEM 6.04.2022 13:47:00 0
Bakan  Varank  ve   Bakan  Nebati

  Sanayi  ve Teknoloji   Bakanı Mustafa  Varank ile Hazine  ve Maliye   Bakanı Nurettin  Nebati,  TOGG’un Gemlik tesisine bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette   Bakanlara Bursa Valisi Yakup Canbolat, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, AK Parti Bursa millet vekilleri Hakan Çavuşoğlu, Zafer Işık, Ahmet Kılıç, Osman Mestan, Emine Yavuz Gözgeç, Vildan Yılmaz Gürel, Atilla Ödünç  ve Refik Özen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri,   Bakan  Varank’ın yardımcıları Hasan Büyükdede, Çetin Ali Dönmez ile Mehmet Fatih Kacır, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ile AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan da eşlik etti.

İki   Bakan, TOBB Başkanı  ve  TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu  ve  TOGG heyeti ile yaptıkları toplantı sonrası inşaatta incelemelerde bulundu. Yetkililer, bin 491 personelin çalıştığı  TOGG’un Gemlik tesislerinin makine  ve hat kurulumları hariç yüzde 76’sının tamamladığı  ve test pistinde de sona yaklaşıldığı bilgisini  verdi. 


  İncelemelerinin ardından iki   Bakan,  TOGG’un ilk üretilecek SUV modelinin en üst  versiyonunun kırmızı beyaz renkli test aracının  direksiyonuna  geçti. İlk olarak  TOGG’un koltuğuna oturan   Bakan  Nebati, “Türkiye’de, Bursa’da, Gemlik’te kendi üretimimiz olan  TOGGSUV modelinin en üst  versiyonunda genel müdür  ve millet vekillerimizle birlikte oturuyoruz. Bu müthiş bir duygu” dedi. 
   TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’ın yardımcı pilotluğunu yaptığı   Bakan  Nebati’ye AK Parti Bursa millet vekilleri Ahmet Kılıç, Refik Özen ile Atilla Ödünç de eşlik etti.   Bakan  Nebati, test pistinde iki tur attı.   Bakan  Varank, kabine arkadaşı  Nebati için “Gördüğünüz gibi arabayı bırakmıyor. Aslında bir iki tur da ben atacaktım ama müsaade etmiyor” esprisini yaptı.   Bakan  Nebati’nin deneme sürüşü sonrası yaptığı ilk yorum, “Harika, çok çok iyi. Benim testimi  geçti. Allah hayırlısını kılsın inşallah” oldu. 


  Daha sonra   Bakan  Varank,  TOGG CEO’su Karakaş eşliğinde şoför koltuğuna oturdu.  TOGG’un arka koltuğunda   Bakan  Varank’ın sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı sonucu da vet edilen iki öğrenci de yer aldı. Uludağ Üni versitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Sena Bahadıroğlu  ve Ferit Yiğit Balaban,  Varank’ın test sürüşüne eşlik etti. Aracın direksiyonunda değerlendirmelerde bulunan   Bakan  Varank, “Dışardan da, içeriden de albenisi var. İnsan içine girince kendini gü vende hissediyor. Son teknoloji bir ürün olduğu için gurur duyuyor. Bunu Türkiye’den mühendislerin, teknik insanların yapmış olması, bunun baştan sona Türkiye’den çıkmış olması çok değerli bir iş gerçekten. Araç piyasaya çıktığında sadece biz değil, 84 milyon gurur duyacak” dedi. 


   Varank’ın sürüş sonrası ilk değerlendirmesi ise, “Uçtuk gerçekten. İvmelenmesi çok iyi, arkadaşlarımızı tebrik ediyorum yani bu işi böyle başarmış olmaları, bu kadar başarılı bir otomobil üretmiş olmaları gerçekten gurur  verici” oldu. 
  Mobilite ekosisteminin çok hızlı dönüştüğünü ifade eden  Varank, “Dünyada endüstri çok hızlı dönüşüyor. İşte bu araç, aslında Türkiye'nin dönüşen endüstriye  verdiği cevap. Biz  TOGG’la birlikte Türkiye'deki özellikle tedarikçileri, yan sanayiyi, bütün üreticileri de dönüştürmüş olacağız. Endüstrimizi dönüştürmüş olacağız. Böyle işaret fişeği bir projenin içinde arkadaşlarımızla birlikte yer almak gerçekten gurur  verici” dedi. 


GÜNDEM
1

1 MAYIS'TA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ!

2

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

3

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

5

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı